Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U gradu heroju

Izbornik Tucak: Prvi igramo u Vukovaru! To je čast

13.03.2017., Vukovar - Trening hrvatske vaterpolo reprezentacije na novim bazenima. Izbornik Ivica Tucak.   Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/Dubravka Petrić/Pixsell
1/2
14.03.2017.
u 08:15

Izuzetna nam je čast da je hrvatska vaterpolska reprezentacija prva seniorska nacionalna selekcija koja će u Vukovaru odigrati jednu svoju službenu utakmicu – rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Svega dva tjedna od svečanoga otvaranja novosagrađenoga zatvorenog bazena Vukovar će biti domaćin utakmice vaterpolske Svjetske lige između Hrvatske i Francuske. Karte za utakmicu rasprodane su u dva sata pa će više od 700 gledatelja, koliki je i kapacitet bazena, imati prilike uživati u igri hrvatskih vaterpolista koji su aktualni svjetski i olimpijski viceprvaci.

Uzvratiti Francuzima

– Izuzetna nam je čast da je hrvatska vaterpolska reprezentacija prva seniorska nacionalna selekcija koja će u Vukovaru odigrati jednu svoju službenu utakmicu. Drago nam je i da ćemo biti prvi koji će zaigrati u ovom prelijepom objektu – rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Za današnje suparnike, reprezentaciju Francuske, kaže kako se radi o kvalitetnoj reprezentaciji koja dolazi u najjačem sastavu i želi svakako pobijediti. Podsjetio je i kako nas je Francuska pobijedila na OI u Riju te kako će ovo biti prava prilika za revanš, ali i dodatni motiv za pobjedu.

– Francuska je svakako kvalitetna, ali dolazimo s 13 najboljih igrača koje Hrvatska ima – istaknuo je Tucak koji je i sam bio hrvatski branitelj.

U ratno vrijeme ne želi se vraćati, no ističe kako je Vukovar zaslužio biti domaćin jedne ovakve utakmice. S reprezentativcima je posjetio i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata gdje su položili vijenac za sve poginule i nestale branitelje i civile.

– Neki od igrača nisu nikada bili u Vukovaru i ovo je prilika da se upoznaju s gradom i njegovom prošlosti. Vukovar je grad heroj koji je zadužio Hrvatsku. Zaslužio je da ljudima vratimo osmijeh na lice i da za vrijeme i poslije utakmice budu sretni. To je po meni i smisao sporta – naglasio je Tucak.

I reprezentativci su zadovoljni i jedva čekaju početak utakmice.

– Jedva čekamo utakmicu. Sigurni smo kako će gledatelji biti zadovoljni viđenim, ali i rezultatom. Spremni smo za velike stvari i mislim da se od hrvatske vaterpolske reprezentacije u budućnosti mogu očekivati velike stvari, pa i najsjajnije medalje – rekao je reprezentativac Luka Lončar.

Priprema za velike domete

S njim se slaže i izbornik Tucak navodeći kako će prva prilika za zlato biti već na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti koje se igra u srpnju ove godine. I tamo će nam najveći suparnici biti Mađarska, Srbija, Crna Gora... Tucak se nada da će i novi bazen biti mjesto razvijanja vaterpola i plivanja jer samo će tada bazen ostvariti svrhu zbog koje je sagrađen. Inače, vukovarski bazen trenutačno je najmoderniji bazen u Hrvatskoj. U njegovu gradnju uloženo je više od 65 milijuna kuna (bez PDV-a). U njega je instalirana najmodernija oprema pa može ugostiti i svjetska plivačka natjecanja.

Ima LCD semafor površine 12 kvadrata, dvije saune, restoran, kafić, fitness centar, poslovne prostore...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije