Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako su glasovali

Izbornik Srbije Luku Modrića nije uvrstio ni među prva tri!

26.09.2018.
u 10:54

Zanimljivo, gotovo svi izbornici zemalja u hrvatskom susjedstvu stavili su Modrića na prvo mjesto, jedino je izbornik Srbije Mladen Krstajić bio iznimka

Dan nakon što je Luka Modrić postao najbolji nogometaš u izboru Fife, većina se složila da je to zasluženo. No, bilo je i onih koji misle drukčije. Jedan od njih je i katalonski dnevnik “Sport” koji je na naslovnicu stavio veliku fotografiju Luke i natpis: “Messi je najbolji – i točka”.

No, upravo je Messi za najboljeg odabrao hrvatskog kapetana. Kao kapetan Argentine, Messi je sudjelovao u izboru, a na prvo mjesto stavio je Modrića, kojemu u leđa gledaju Mbappe i Ronaldo.

I Dalić ga stavio na 1. mjesto

I brojni drugi kapetani reprezentacija Luku su izabrali za najboljeg – Ramos (Španjolska), Džeko (BiH), Lewandowski (Poljska)... Odlično je Luka kotirao i među izbornicima, pa su ga na prvo mjesto postavili Löw (Njemačka), Ševčenko (Ukrajina), Southgate (Engleska), Prosinečki (BiH)... Naravno, na prvo mjestu Luku je postavio i hrvatski izbornik Zlatko Dalić, koji je TOP 3 zaokružio Messijem i Ronaldom.

>> Pogledajte video s Lukom Modrićem

Zanimljivo, gotovo svi izbornici zemalja u hrvatskom susjedstvu stavili su Modrića na prvo mjesto, jedino je izbornik Srbije Mladen Krstajić bio iznimka. On Luku nije uvrstio ni među tri najbolja. Kompleksi ili jednostavno stvar ukusa, tko će znati...

Inače, i najbolji svjetski trener Didier Deschamps izostavio je Modrića iz svog izbora. On je izabirao po nacionalnom ključu, pa je na prva tri mjesta stavio igrače francuske reprezentacije – Griezmanna, Varanea i Mbappea.

Cristiano Ronaldo kao kapetan Portugala stavio je Luku na drugo mjesto, a Modrić mu je uzvratio jednakom mjerom. Obojica su za najboljeg izabrala francuskog stopera Varanea.

Na svečanoj večeri u Londonu bio je i legendarni Fabio Capello, a kasnije je priznao da je i on navijao za Modrića. Ali, obrušio se na Ronalda i Messija zbog njihova izostanka s Fifine svečanosti.

– Svojim su izostankom pokazali nedostatak poštovanja. Kad se dijele Oscari, svi nominirani su ondje. Možda je problem u tome što su previše puta osvojili tu nagradu i što ne vole gubiti. No, treba biti velik i u porazu, baš kao i u pobjedi – rekao je Capello.

Čarli: Bravo, prijatelju i brate!

Hvalospjevi Luki stižu iz svih krajeva svijeta, a posebno emotivni bili su njegovi suigrači iz hrvatske reprezentacije.

Tako je Vedran Ćorluka na Instagramu napisao:

“Čestitke najboljem igraču svijeta, našem Luki Modriću. Nestvarno je da najbolji igrač svijeta dolazi iz male Hrvatske i zato svi skupa budimo ponosni zbog našeg kapetana koji nam je svima pokazao da se svi snovi mogu ostvariti uz puno truda i odricanja. Bravo, prijatelju, brate, suigraču... Bravo, Luka!”.

Danijel Subašić nije bio od velikih riječi, samo je poručio Luki:

“Čestitke najboljem nogometašu svijeta! Vrlo sam sretan zbog svoga brata.”

Sretni su bili i Lukini suigrači iz madridskog Reala.

“Luka, najbolji si – i točka”, napisao je Isco na Instagramu, a Gareth Bale je poručio:

“Čestitke, prijatelju! Nevjerojatan igrač i nevjerojatna sezona.”

“Zasluženo, Lukita. Primjer si svima. Čestitam, maestro,” poručio je Lucas Vazquez.

Zaista zasluženo jer je Modrić dobio 29,05 posto glasova, odnosno 11 posto više od Ronalda (18,09) i gotovo 18 posto više glasova od trećega u izboru Salaha (11,23).

Kako su glasovali:

L. Messi - Modrić, Mbappe, Ronaldo

C. Ronaldo - Varane, Modrić, Griezmann

H. Kane - Ronaldo, Messi, De Bruyne

M. Neuer - Hazard, Modrić, Varane

S. Ramos - Modrić, Ronaldo, Messi

E. Džeko - Modrić, Varane, Mbappe

R. Lewandowski - Modrić, Varane, Mbappe

A. Kolarov - Messi, De Bruyne, Modrić

L. Modrić - Varane, Ronaldo, Griezmann

R. Prosinečki - Modrić, Hazard, Griezmann

Z. Dalić - Modrić, Messi, Ronaldo

G. Southgate - Modrić, Varane, Hazard

D. Deschamps - Griezmann, Varane, Mbappe

M. Krstajić - Ronaldo, Hazard, Griezmann

J. Löw - Modrić, Mbappe, Hazard

A. Ševčenko - Modrić, Salah, Mbappe

Za najboljeg su glasovali svi kapetani i izbornici reprezentacija, odabrani novinari, a 25 posto glasova donijeli su klikovi navijača

Ključne riječi

Komentara 19

LU
luli
11:18 26.09.2018.

Fantastičan primjer da nam NE trebaju ni po kojoj osnovi!!! Nikad od njih nismo niti ćemo dozivjeti išta dobro!!

MA
Majur
11:15 26.09.2018.

Kompleksi i neznanje.

BU
Bubalamala
12:39 26.09.2018.

To objašnjava zašto Srbija nema rezultate, očito imaju krivo viđenje modernog nogometa !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije