Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Iz minute u minutu

21.11.2007.
u 23:04

Utakmica se igrala od 21.00 sat na novom Wembleyu, a sudio je Šveđanin Peter Fröjdfeldt.

Hrvatski nogometaši su na travnjak Wembleya izašli oko 19.10 kako bi odradili zagrijavanje....

Nešto prije 20 sati izbornici su objavili sastave.

Tribine su pola sata prije početka bile pune, sve je bilo spremno za spektakl.

U 20.54 igrači obje reprezentacije su izašli na teren.

Dvije minute prije početka susreta završene su himne, za vrijeme izvođenja hrvatske himne Wembley je odjekivao zvižducima domaćina.

McClaren se odlučio na taktičku varijantu 4-5-1, dok Bilićevi izabranici u novim dresovima za EP 2008. igraju englesku tipičnu taktiku 4-4-2.

1' - Utakmicu su otvorili domaćini. Englezi igraju u bijelim dresovima, Hrvati u plavima. Steve McClaren se od kiše zaštitio kišobranom...

2' - Eduardo da Silva je ostao u zaleđu.

3' - Darijo Srna je oduzeo loptu Joe Cole, došao do sredine terena, no onda je prepustio loptu Englezima.

4' - Shaun Wright-Phillips je oduzeo loptu Kranjčaru, no nije uspio proći pokraj hrvatskih braniča.

5' - Gareth Barry je prekršajem zaustavio hrvatskog kapetana Niku Kovača na sredini terena.

6' - Joe Cole je iz daljine pucao prema Pletikosi, no naš vratar je na mjestu.

7' - Englezi su odlučni, lako dolaze u prilike, no zasad nema opasnijih situacija. Momčadi još uvijek ispituju snage.

8' - 0:1 Niko Kranjčar je nevjerojatan! Sa 37 metara je odapeo, vratar je dotaknuo loptu, no zatim mu se ona odkliznula i ušla u gol. Hrvatska vodi! To je šesti gol Nike Kranjčara za reprezentaciju. Englezi ne mogu vjerovati...

10' - Engleska je nastavila s pritiskom, Crouch je ubacio za Wright-Phillipsa koji je pucao sa sedam metara, no Pletikosa koncentrirano brani njegov šut.

12' - Niko Kranjčar je odličan i u defenzivnim zadacima, čisti ubačaje engleski veznjaka.

14' 0:2 Može i Ivica Olić!! - Eduardo je kroz noge gurnuo loptu Sol Campbellu, natrčao je Olić koji ostaje sam iza vratara Carsona i mirno sprema loptu u mrežu. Čak nije ni pogledao prema golu kada je uputio udarac da provjeri je li ušla. Nevjerojatno. Englezi su potonuli na kišnom Wembleyu u 14. minuta.

16' - Englezi su zastali s napadima, McClaren nervozno pije vodu. Sve češći prekršaji prekidaju igru.

20' - Slobodan udarac Engleza Modrić je izbio u korner, a udarac iz kuta izbacio Eduardo. Obranu igraju naši vrhunski. Nema mjesta za niti jednu loptu.

22' - Idu Englezi dugim loptama u hrvatski šesnaesterac, no lopta završava kod Stipe Pletikose. Wembleyem se ori "Stipe, Stipe!"

24' - Eduardo da Silva je ponovo bio za pola metra prebrz. Zaleđe za domaćine.

25' - Hrvati imaju mnogo mjesta, odlično kombiniraju, lopta brzo ide od jednog do drugog. Dobra prilika, Eduardo je s desne strane ubacio za Kranjčara koji je glavom loptu poslao pokraj lijeve vratnice.

27' - Vedran Ćorluka je sam potegnuo s desne strane, pretrčao 50 metara i ubacio za Olića, no Englezi šalju u aut. Nakon izvedenog kornera Olić radi prekršaj u napadu.

29' - Robert Kovač dobro čuvao Croucha, koji teško može doći do lopte. Pletikosa je ubačaj iz daljine lako uhvatio u ruke. Novi napad za naše.

31' - Bilićevi puleni s velikom mirnoćom igraju protiv Engleza. Lopta mirno kruži, čeka se slobodan prostor prema golu. Bore se za svaku loptu, dok Englezima navijači zvižde s tribina.

34' - Tempo igre je pao, prekršaji na obje strane, posljednji je skrivio Vedran Ćorluka.

35' - Luka Modrić je igrao rukom, prednost Englezima. Hrvati se vrlo brzo šire iz faze obrane u napad, no kontre Englezi zaustavljaju daleko od svog gola.

37' - Scott Carson je i dalje nesiguran, griješi pri istrčavanju, no od 14. minute njegova mreža miruje. Sol Campbell je pogriješio i loptu gurnuo u aut. McClaren pije svoju treću bočicu vode...

41' - Modrić i Eduardo su imali dobru kombinaciju, no Luka je s vrha šesnaesterca pucao daleko od gola.

43' - Još jedna dobra situacija, Modrić je silovitim udarcem pogodio Carsona, lopta se odbila do Kranjčara koji pogađa Ćorlukinog suigrača iz Cityja Micaha Richardsa.

45' - Olić se ubacio s desne strane u šesnaesterac, dobio loptu, a zatim fino centrirao, no nitko od naših nije uspio skrenuti prema golu.

Poluvrijeme. Hrvatska vodi s dva gola prednosti u Londonu. Odlična igra, superiornost nad favoriziranim protivnikom zaslužuju isključivo pljesak Bilićevim 'bebama'.

46' - Očekujemo start drugog dijela. U igru ulaze David Beckham i Jermaine Defoe.

47' - Olić i dalje pritišće, trči prema Carsonu.

48' - Olić je s 30 metara ubacio za Eduarda, no lopta je bila prebrza. Englezi igraju i dalje dugim loptama prema našem golu.

49' - Englezi napadaju, trebalo bi malo smiriti igru, naši sve češće u fazi obrane.

50' - Eduardo da Silva je zbog udaranja protivnika u lice dobio prvu opomenu na susretu.

51' - Robert Kovač je napravio prekršaj na Crouchu, a David Beckham s 25 metara izravno pogodio živi zid. Dobra prilika, Beckhamova pozicija, no naši šalju u korner.

52' - Olić je nakon loše izvedenog kornera Engleza povukao kontru, Kranjčar je bio sam na lijevoj strani no lopta ne dolazi do njega.

53' - Eduardo da Silva je u odličnoj prilici sam istrčao pred Carsona, no previše je gurnuo loptu u for, te engleski vratar zaustavlja napad.

54' - "U boj, u boj za narod svoj" ori se Wembleyem.

55' - Josip Šimunić ponovo! Skrivio je potpuno nepotrebno jedanaesterac. Pletikosa je već uhvatio loptu, a on povlačio za dres...Zašto? "Brainless from Simunic", komentar je na Eurosportu.

56' - 1:2 Frank Lampard je preuzeo odgovornost, te s bijele točke loptu poslao u donji lijevi kut.

58' - Dvije odlične prilike Ivice Olića! Prvo je s vrha šesnaesterca pogodio vratnicu, a zatim glavom neobranjivo pucao prema Carsonu koji je refleksno odbio loptu natrag u igru.

59' - Hrvatska igra vrhunski, prilike se redaju neprestano.

61' - Ivica Olić je dobio poklon loptu na 15 metara od gola, vratar je već pao, a on umjesto lobom tukao ravno njemu u ruke. Bilić je savršeno odabrao kad se odlučio za Olića.

65' 2:2 Peter Crouch - je školski primio loptu koju mu je ubacio David Beckham s desne strane te pogodio za izjednačenje. Englezi su zasad na Euru.

66' - Mladen Petrić je ušao umjesto Eduarda da Silve. U napadu će posljednjih 25 minuta igrati s Olićem.

67' - David Beckham je ubacio iz slobodnjaka, Crouch prebacio stranu, no Darijo Srna izbacuje u aut.

70' - Dugim loptama pokušavaju i naši. Modrić je kraj Pletikose opali prema Carsonu, no nitko od suigrača nije ni prešao na suparničku polovicu.

72' - Tempo igre pada, što odgovara domaćinima. Oni odugovlače, dok Hrvati previše kompliciraju.

74' - Niko Kranjčar je svoje mjesto prepustio Danijelu Pranjiću.

75' - "Hoćemo pobjedu" ori se londonskim stadionom.

76' - Pranjić je ubacio za Olića s lijeve strane, no Ivica je zakomplicirao i ostao bez lopte. Naši stišću.

77' 2:3 Mladen Petrić !!! - Smireno je primio loptu na desnoj strani kaznenog prostora te plasiranim udarcem pogodio suprotnu vratnicu. Kakav zgoditak!!! Bilić je ponovo pogodio s izmjenom.

78' - McClarenova zadnja izmjena - Bent ulazi.

80' - Imaju naši savršeno mnogo prostora. Kombiniraju precizno, ubacuju savršeno. Bit će još prilika do kraja.

81' - Vedran Ćorluka je zatvorio Croucha, a nakon brze kontre Modrić je proslijedio za Olića koji nije uspio dodati za Petrića.

84' - Ivan Rakitić ulazi umjesto Ivice Olića. Vrhunska predstava, zaslužio je titulu igrača utakmice.

86' - Srna je izgubio loptu na centru, ostavio ju je iza sebe. Želja za povećanjem vodstva je prevelika.

88' - Carson zadržava?! Publika ga tjera da ispuca loptu, no čini se kako se ne snalazi.

89' - Wembley se prazni, gledatelji su razočarani. Neki nisu, naprotiv...

90' Naši igraju i dalje. Petrić je utrčao u šesnaesterac, petom ubacio za Rakitića, koji nažalost ostaje bez lopte. Tri minute nadoknade.

90+3' HRVATSKA IZBACILA ENGLEZE!!! Otočani će moći navijati za nas na Europskom prvenstvu sljedeće godine u Švicarskoj i Austriji. Na televiziji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije