Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najviši tenisač

Ivo Karlović: Neću se odreći gušta dobivanja najboljih

Ivo Karlović - Marcos Baghdatis
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
06.02.2015.
u 14:38

- U Srbiji će nam bez Marina Čilića biti izuzetno teško, ali imamo generaciju koja u godinama koje dolaze može opet uzeti 'salataru'

Na fotografiji su četvorica tenisača koja si međusobno čestitaju na mreži nakon meča. Trojica se jasno vide, među njima je i današnji izbornik Davisova kupa Željko Krajan, no jednom se ne vidi glava. Teško ga je prepoznati samo po majici.

– To sam ja (smijeh)! I ta fotografija s mog Twittera nije jedina takva, imam ih koliko hoćete na kojima se svi drugi vide, a meni samo brada – smije se Ivo Karlović, 208 centimetara visok tenisač. Razgovarali smo u Domu sportova, neposredno nakon što se oprostio od Zagreb Indoorsa izgubivši od Marcosa Baghdatisa.

Bez viceva ovaj put

Poznati ste kao čovjek uvijek spreman na šalu. Koji je najbolji vic koji ste čuli u posljednje vrijeme?

– Ima ih stotine, ali sada, nakon poraza, ne mogu se sjetiti nijednog. Drugi put.

Sezonu ste otvorili sjajno, pobijedili ste Novaka Đokovića u Dohi. Koje ste ciljeve zacrtali za 2015.?

– Ostati zdrav, to je glavni cilj! Zasad sam odlično, problemi su iza mene (pa pokuca o stol). Motiviran sam, igram jako dobro, imam dobar renking (25.), a ako se popnem više, bit će fenomenalno.

Imate 35 godina, kao i Ivica Kostelić. Kada tenisač donese odluku o kraju karijere?

– Uglavnom zbog ozljeda ili padne li na ljestvici. Budem li igrao kao sada, još nekoliko godina mogu biti na Touru.

Što vam je najveći gušt, što vas gura dalje?

– Pobjeđivati najbolje! I, naravno, osvajati turnire.

Dokazujete li se još sebi?

– Nema više dokazivanja, igram dugo, uživam u tome i, najvažnije – igra mi se! Radim ono što volim pa, dok mogu, idem dalje.

Hrvatska uskoro u Srbiji igra Davisov kup, Čilića neće biti, kolike su šanse?

– Bit će zeznuto bez Čile. Imamo sjajnog Bornu Ćorića, a nisam još siguran hoće li Ivan Dodig igrati. Definitivno će igrati Novak Đoković, oni igraju doma pa su izgledi, nažalost, mali.

Čilić tvrdi da se sprema generacija koja može osvojiti "salataru", odnosno Davisov kup. Kako vi gledate na to? S Ivaniševićem, Ančićem i Ljubičićem otišli ste do kraja, ali prošlo je otad gotovo desetljeće...

Moguće je da u godinama koje dolaze osvojimo Davisov kup! Marin Čilić još može jako dugo biti među najboljima. Ćorić je izvanredan, sa 19 godina među prvih je sto najboljih na svijetu, a ima još prostora za napredak. Tu su još Dodig, Draganja. Dolazi novi val.

Koliki je utjecaj Gorana Ivaniševića na hrvatski tenis? Trenira Čilića, pomaže Ćoriću... Ispada da nakon igračke karijere kao trener može otići čak i dalje...

– Imao je izvanrednu karijeru, a to što je s Marinom uspio osvojiti US Open sjajno je. Popravio mu je puno aspekata igre, pogotovo servis. Dugo je igrao s najboljima i, ako netko zna taj posao, onda je to Goran!

Mikrofon opet u ruke

Čemu se najviše veselite kada sletite na Pleso, je li to ručak kod majke?

– Nisam često u Zagrebu, a veseli me vidjeti mamu, tatu, sestru, prijatelje. Kad sam doma, ne odlazim na obalu, ne nedostaje mi more, u Miamiju ionako ima plaža.

Družite li se još s ekipom iz osnovne škole?

– Išao sam u školu na Šalati, u Mesićevu, ostala su prijateljstva. Rijetko se vidimo, ali kada se nađemo, sve je isto! Kao da nismo ni bili razdvojeni...

Kako se opuštate?

– Igrajući se s kćeri!

A glazba?

– Dugo nisam repao, ali glazba mi nedostaje, vratit ću se mikrofonu...

>>Dodig 'pomeo' Delića, Karlović ispao već u prvom nastupu

Komentara 1

RA
ratkovucetic
11:33 08.02.2015.

Dobio jednom Đokovića pa sad on ima gušta.Bolje dai otišao pod koševe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije