Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pun emocija

Ivica Kostelić objavio video: Moj dom je sada izbrisan s lica zemlje

Ivica Kostelić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/Facebook/Ivica Kostelić
18.03.2020.
u 21:01

Kostelić je video objavio prije četiri dana i danas su ga kontaktirali predstavnici Hrvatskih šuma

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić prije nekoliko dana objavio je emotivan video u kojem je skrenuo pažnju na prekomjernu sječu šume na Medvednici. Janica i Ivica odrasli su na 'Brdu', kako su odmilja zovu Zagrebačku goru.

Hrvatska legenda je na svom Facebooku i Instagramu objavio video kako trči opustošenim dijelom Medvednice.

U svojoj objavi je napisao: 'U spomen. Kada se jednog dana s veseljem vratiš u svoj mir i vidiš da je on izbrisan s lica zemlje...'

Ivica je ovim riječima obogatio video...

'Ovo je moj dom. Ovo je bilo moje trkalište', a onda se prikaže poruka:

'Kada srušimo posljednje stablo, kada ulovimo posljednju ribu, kada otrujemo posljednju rijeku, tek tada ćemo shvatiti da ne možemo jesti novac.'

Kostelić je video objavio prije četiri dana i danas su ga kontaktirali predstavnici Hrvatskih šuma.

Ivica je na svom Facebooku novom objavom informirao svoje fanove.

'Drago mi je što su predstavnici Hrvatskih šuma brzo reagirali na moju prijašnju Facebook i Instagram objavu. Pozvali su me da zajedno razgledamo teren u šumi Marča kod Ivanić Grada na kojem je izvršena sječa te me upoznali sa svojim načinom rada u šumi uz kratku poduku iz šumarstva, a ja sam im iznio svoj pogled.

Hrvatske šume su ove jeseni planirale pošumljavanje dijela tog istog terena na kojem nema dovoljno pomlatka i volio bih da nam se pridružite u ovoj akciji te poduprete pošumljavanje ne samo ovdje nego i u svakoj drugoj prilici', piše u objavi Ivica Kostelić.

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati 

 

Ključne riječi

Komentara 12

IL
ilijan1a
21:38 18.03.2020.

Profit će sve uništit i ovo danas što nam se događa da nije bio profit važnij od čovjeka ne bi nam se ovo dogodilo.

NE
neboiznadzagreba2
22:02 18.03.2020.

Bravo, Ivice, imaš glas koji se čuje i koristi ga i dalje, za dobro svih nas. Šume u okolici Zagreba su opustošene, vjerujem da je tako i u ostatku Hrvatske, a Hrvatske šume imaju itekako veliku odgovornost za ovo pustošenje.e. Hvala još jednom, Ivice, upozoravaj i dalje!

BK
Branimir Krešimir
23:05 18.03.2020.

Ovo na fotografiji stvarno nije ništa, kakvo je stanje u šumi trenutno. To se najbolje vidi kad se sa tkz. Ponikva skrene prema sjevero istoku i kad se zađe u šumu-šikaru. Tad ćete se "zadiviti"posječenim balvanima od cca 2.000 m3.. Tko je zainteresiran, mogu to i pokazati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije