Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi raskol

Ivanković: Pa ne mogu Sammira pripremiti za deset dana

'19.09.2013., stadion Maksimir, Zagreb - Europska liga, skupina B, 1. kolo, GNK Dinamo - FC Cernomorec. Sammir. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
21.09.2013.
u 08:13

Crna rupa? U nju smo upali zbog psihe, a ne zbog nedovoljne fizičke spremnosti, tvrdi Dinamov trener negirajući svađu u svlačionici

Nije nimalo čudno da prijateljstva počnu pucati kad stvari krenu krivim smjerom. Kako je Dinamo u zadnje vrijeme otišao potpuno krivim kolosijekom (ispadanje od Austrije, poraz od Hajduka i sad poraz od Černomoreca na početku Europske lige), iz svlačionice se čuju kritički tonovi. Jedni igrači optužili su druge da ne trče dovoljno.

Konkretno, Josip Šimunić i Zvonko Pamić rekli su da \"neki\" nisu trčali u drugom poluvremenu. A tko nije trčao? Prije svih Sammir, a onda je jako pao i Fernandes.

– Nije bilo nikakve svađe u svlačionici, da se nešto dogodilo, imao bih informaciju – kaže Branko Ivanković.

Izjave igrača nisu \'zgodne\'

No bilo je izjava igrača koje baš i nisu \"zgodne\".

– Nisu \"zgodne\", ali je istina da neki igrači, kao Sammir, nisu potpuno spremni niti mogu odigrati na visokoj razini cijelu utakmicu. Za deset dana ne možeš ga pripremiti.

Kad je tako, trebalo ga je zamijeniti. Osim ako Filho nema \"cementirano\" mjesto u momčadi i mora igrati. Ako je tako, onda bi Sammir mogao biti uteg oko noge još jednom treneru jer nespreman na terenu samo šteti.

– Nisam ga izvadio jer smo gubili, želio sam da svojom imaginacijom ili potezom napravi nešto, želio sam da okrenemo utakmicu, zato sam ubacio i još jednog napadača, na kraju i Halilovića da i on potezom nešto napravi – kazao je Ivanković.

Dinamo je i u Splitu kontrolirao sve u prvom poluvremenu pa se raspao u drugom, isto je bilo i u porazu 2:1 od Černomoreca. Stoga je i normalna sumnja u fizičku pripremljenost momčadi.

– Spremnost je vezana uz dosta čimbenika. Sigurno je da nakon 45 minuta i odmora nije moguće u 50. minuti ostati bez snage, imali smo tu \"crnu rupu\" u igri zbog psihe, a ne zbog nedostatka snage. Uostalom, imali smo snage na kraju opet napasti. No istina je da trebamo biti i bolje spremni. Prije bih rekao da nam momčad nije balansirana u fizičkoj spremnosti. Igrači su u klub tijekom ljeta dolazili u prilično različita vremena, svi su drukčije spremni. A uvijek je najgori tjedan nakon reprezentativnih obveza – kaže Ivanković.

Ima zamjerki da je i previše mijenjao igrače i sustav igre, da je možda trebao više \"kopirati\" ono što je Dinamo igrao u Beču, ono što su složili Damir Krznar i Zoran Mamić.

– Nije tu bilo previše razlike, i tamo se Sammir vraćao u sredinu, sad samo nismo imali Soudanija, a 4-4-2, 4-2-3-1 i 4-3-1-2, razlike su samo u nijansama. Mi smo u prvom poluvremenu bili jako dobri i zato je Černomorec izgledao loše - kazao je Branko Ivanković.

I ne treba ga kuditi za ova dva poraza, s cijelom je momčadi odradio samo nekoliko treninga. Da je i dvostruko više, pomake u igri teško bi napravio. I kad ga je Mamić dovodio, morao je znati da Ivanković nije trener koji će na brzinu sve promijeniti i brzo krenuti sa sjajnom igrom. On je trener koji polako diže i slaže momčad. Jurčić kojeg je naslijedio tip je trenera kod kojeg se brzo dogode promjene, ali onda teško dulje drži visoku razinu momčadi.

Situacija nije dobra

Stoga, Ivankoviću treba dati vremena da polako razradi taj dizel-motor od svoje momčadi da bi dostigao radnu temperaturu te onda i dugo i pouzdano vozio.

No ovakvi rezultati, izuzev pobjede nad Istrom u Maksimiru, govore da situacija nije dobra. Igrači su si počeli prigovarati, ima onih koji ne igraju, već su na tribinama, Dinamo nema sigurnog vratara jer su rotacijama \"zeznuli\" i Zeleniku i Sandomierskog, nema sigurnu obranu, pada u drugim poluvremenima.

A slijede tri gostujuće utakmice - u Osijeku, u Zadru i u Sofiji s Ludogorecom. Ne izgleda da bi uskoro moglo biti bolje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije