Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

Habazin: Prije svake borbe idem na ispovijed, a noćni život me ne privlači

Ivana Habazin
21.03.2018.
u 12:38

Cura iz Zlatara pričat će o tome kako je postala zlatna djevojka koja sebe još uvijek zove 'djevojkom od nula dolara'

Na Večernjakovoj internetskoj televiziji gostuvala je profesionalna svjetska boksačka prvakinja po IBO verziji Ivana Habazin.

Cura iz Zlatara pričala je o tome kako je postala zlatna djevojka koja sebe još uvijek zove 'djevojkom od nula dolara'.

 

- Ovaj pojas otvara mi vrata za neke velike mečeve. Već sam i dobila neke ponude, započela je razgovor Ivana Habazin.

Ivana se sad rastaje s dugogodišnjim trenerom...

- Ja u Hrvatskoj ne mogu ostati, a on ima obitelj i moralo je doći do razlaza. Nema tu nikakve svađe, mi smo se sad sporazumski razišli.

- Kad smo trener Božić i ja krenuli trenirati, jedini njegov uvjet je bio da uz boks moram završiti fakultet. Hvala mu na tome, tek sam kasnije shvatila koja je važnost toga.

- Ja sam od drugog osnovne govorila da ću upisati teologiju. Tradicionalno sam odgojena i zato sam tako razmišljala. Onda sam otišla u samostan, ali tamo neke stvari nisu funkcionirale kako sam zamišljala pa sam otišla. Bilo mi se teško privuknuti na život u novom okruženju. Onda sam upisala fakultet i krenula na boks.

Ivana Habazin
1/18

- U početku mi se boks svodio na to da uđem u ring, potučem se i pobijedim. Ali me trener upozorio da se tako ne smije boksati, da moraš razmišljati.

- Nakon svakog jačeg ciklusa napravim liječnički pregled, volim kontrolirati zdravlje.

Kakvi su rituali prije borbe?

- Prije svake borbe se molim Bogu i idem na ispovijed. 

- Prvi poraz u karijeri mi je zaista teško pao. Kad sam se vratila doma, zatvorila sam se u sobu. Tek sam tada shvatila što je boks i što mi je trener govorio.

Noćni život?

- Nikad u životu nisam izašla u klub i taj način života me uopće ne privlači.

Kakvi su sad planovi?

- Dva tjedna ću odmorit bez treninga, a onda krećem s bazičnim treninzima i čekam rasplet situacije. Moram vidjeti protiv koga ću braniti naslov.

A što je svjetska boksačka prvakinja još rekla o svojoj karijeri, planovima, životu u samostanu i boksačkim treninzima, pogledajte u našem videu.


Komentara 5

Avatar Nenad32
Nenad32
13:49 23.03.2018.

ljudi moji pa ta Ivana je pobijedila početnicu u boksu za neku divlju titulu. Protivnica joj je bila neka zgubidanka koja ne zna boksati (pogledajte na youtube) a jedine njene pobjede su protiv nekih početnica. Protivnica Elena nije jadna znalaa niti jedan udarac tehnički izvesti niti je imala konde, bilo je smiješno za gledati. Informirajte se! PROMIČIMO NAŠE PRAVE SPORTAŠE PROFESIONALCE A NE OVAJ PROZIRNI AMATERIZAM.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
08:28 21.03.2018.

Tek nakon trećeg članka je napisano otkud je, no to nije dovoljno s obzirom na to da 90% večernjakovih čitatelja ne zna gdje je Zlatar.

DH
dalibor.hren
20:35 27.03.2018.

Ne rastaje se S trenerom, već OD trenera. Na ispovijed bi trebala poslije makljaže!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije