Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPLJAJU SE SREDSTVA

Ivana Arelić pozvana u hrvatsku reprezentaciju, ali odlazak na SP mora sama financirati

Ivana Arelić
sesvete-danas.hr
27.04.2023.
u 22:18

- Kako bi naša sportašica u pratnji svoga trenera nastupila na Svjetskom prvenstvu, potrebno nam je oko 3.500 €. Ovim putem molimo sve koji prepoznaju vrijednost Ivane kao sportašice, da pomognu u prikupljanju sredstava - rekla je Ivanina trenerica Jelena Vukas

Ivana Arelić, taekwondoašica Oriona iz Sesveta, pozvana je u reprezentaciju Hrvatske te će nastupiti na Svjetskom prvenstvu koje se krajem svibnja održava u Azerbajdžanu. Ovo je prvi put da Orion ima člana koji će nastupiti na SP-u za seniore.

Međutim, Ivana i još nekoliko zagrebačkih sportaša natjecanje na SP-u moraju samostalno financirati kao i njezin trener ako je bude pratio. Trošak sportaša procijenjen je na dvije tisuće eura, dok će za trenera biti nešto manji.

- Kako bi naša sportašica u pratnji svoga trenera nastupila na Svjetskom prvenstvu, potrebno nam je oko 3.500 €. Ovim putem molimo sve koji prepoznaju vrijednost Ivane kao sportašice, da pomognu u prikupljanju sredstava kako bi naša sportašica bezbrižno mogla nastupiti i pokušala ostvariti što bolji rezultat - rekla je Ivanina trenerica Jelena Vukas za Sesvete danas.

Donacija za najbolje rangiranu hrvatsku taekwondoašicu na svjetskoj rang listi u kategoriji do 62 kilograma može se uplatiti na račun kluba, a podaci su:

TAEKWONDO KLUB ORION

IBAN: HR2023900011100138300

Opis plaćanja: Donacija SP

 

Ključne riječi

Komentara 1

HA
hagstrom
07:57 28.04.2023.

Zar ministarstvo tu stvarno ne može ništa, ako se već hrvatski tkd savez nije potrudio financirati vrhunske sportaše? Broj vježbača tkd u svijetu procjenjuje se na 100.000.000. To je popriličan broj nula iza jedinice. Dodajte tome njihove obitelji, prijatelje, kolege, poznanike i evo publike. Dovoljno je otići na bilo koje tkd natjecanje i vidjeti koliko je taj sport popularan. Svaki imalo ozbiljniji turnir u Zagrebu i okolici (a ima ih poprilično) napuni dvoranu toliko da izgleda kao mravinjak, čak i ako se radi o dječjem uzrastu i dječjim kategorijama. Treba li spominjati koliku djecu i odrasle je ovaj sport pokrenuo da se uopće bave sportom, promijenio im životne navike vježbanja, prehrane, naučio ih disciplini, radnim navikama, predanosti, naučio ih fokus. To se sve itekako odražava i na sve ostale aspekte života - kulturu, socijalni život, obrazovanje i rad. Čak i država ima ogromne koristi od toga na bezbroj načina - smanjuju se troškovi zdravstvenog sustava, zemlja se promovira u svijetu, čak se privlači i kapital od sponzora koji kroz natjecanja, nabavu opreme, troškove treniranja, opreme itd... djelomično završava i u državnom proračunu. Ima li imalo mozga da se ovo napokon shvati, prepozna i iskoristi na državnom nivou? Pa Hrvatska je u top 3 države svijeta po postignućima u taekwondou. Što bi tek bilo da postoji adekvatna podrška države kao što je to u nekim normalnim, nezatucanim i manje korumpiranim društvima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije