Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći ljetni transfer

Inter prihvatio ponudu, Sneijder na korak od Man. Uniteda

Wesley Sneijder
AFP
02.08.2011.
u 08:22

Dani nas dijele od najvećeg transfera ovoga ljeta, onog Nizozemca Wesleya Sneijdera iz Intera u Manchester United

Talijani su, tvrdi Daily Mirror, prihvatili ponudu crvenih vragova koja iznosi više od 30 milijuna funta (točan se iznos ne spominje) te im dali dopuštenje da pregovaraju s igračem.

Do konačnog dogovora trebalo bi doći krajem tjedna, kad Sneijder i njegov agent putuju u Manchester. Tranfer bi, tvrdi Mirror, mogao propasti zbog Sneijderova inzistiranja na tome da mu se ne smanji plaća koju ima u Interu, pa bi mu United morao dati ugovor u rangu nekih 190.000 funta tjedno.

To se, pak, ne uklapa u Unitedovu politiku plaća, no stari lisac sir Alex Ferguson smislio je način kako zadovoljiti nizozemskog nogometaša. Ponudit će mu manju osnovnu plaću, ali zato će dobiti dosta novca na samom potpisu (što će dobivati u ratama uz tjednu plaću), zatim raskošne bonuse za golove, asistencije, osvojene trofeje. Također, u Man. Unitedu igrači dobivaju i određenu svotu od autorskih prava na svoje ime i pojavu, što bi Sneijderu donijelo još novca.

Jedno su vrijeme crno-plavi mislili u transfer uključiti i Dmitra Berbatova koji bi išao u drugom smjeru za oko 20 milijuna eura, ali su na kraju ipak odlučili uzeti novac, a o Bugarinu pregovarati zasebno.

Komentara 1

SE
serđo
10:09 02.08.2011.

i tako... ovaj se kleo u vjernost svakom klubu do smrti (ok, kaj se može ak te žele prodat), a na kraju postaje nekarizmatični nomad... uvijek je taj neki upitnik oko njega...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije