Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELA GROZNICA Osječka dvorana otvorila vrata dvadesetak dana uoči SP-a

I Pakleni oduševljeni osječkom ljepoticom

29.12.2008.
u 16:32

Osijek je položio s odličnim i spreman dočekuje Svjetsko rukometno prvenstvo. Nekoliko sati nakon što je legendarna osječka rukometašica Katica Ileš otvorila vrata dvorane Gradski vrt, na parket je već pao prvi znoj.

“Vruć” teren
U sjajnoj atmosferi, pred 3.5 tisuće gledatelja gladnih spektakla koji su se natiskali na tribine novog sportskog zdanja već pola sata prije utakmice, rukometaši Hrvatske i Rusije podarili su Osijeku veliku premijeru.

Ni Pakleni nisu ostali ravnodušni na ambijent u novoj osječkoj ljepotici. Nakon utakmice komentiralo se kako će Gradski vrt biti jedan od najvrućih terena u Hrvatskoj.

– Dvorana je odlična, a ugođaj koji su stvorili Osječani zaista je bio sjajan – kazao je desno krilo reprezentacije Ivan Čupić, a na kojeg se nadovezao mladi vratar Ivan Pešić.

- Nevjerojatan je osjećaj imati takvu potporu iza sebe – rekao je Pešić.

Kao i reprezentativci, i prvi posjetitelji bili su impresionirani novom osječkom ljepoticom.

- Dvorana je ljepša nego što sam je zamišljao – nije krio oduševljenje Nikola Briševac, jedan od prvih Osječana koji je sjeo na tribine novog sportskog zdanja a koji bi, prema gradonačelniku Osijeka Gordanu Matkoviću, trebao biti najisplativiji u Hrvatskoj.

- Ova dvorana nudi najviše od svih sličnih objekata u Hrvatskoj, najrazličitija je u svojoj ponudi, a njezini sadržaji garantiraju da će biti puna najmanje 100 do 150 dana u godini, što je nekakav minumum isplativosti – ustvrdio je Matković.

Zaboravljene nesuglasice
Novi sportski kompleks izniknuo je u rekordnom roku, za svega 11 mjeseci, a ostat će zapamćen po brojnim aferama koje su izbile i prije “prve lopate”, koje su dovele do raspada koalicijske vlasti u gradu i višemjesečne krize vlasti. Nakon odustajanja od modela Javnog privatnog partnerstva kojim je predviđena cijena dvorane iznosila 843 milijuna kuna, u izgradnju se uključila država koja je uložila 200 milijuna kuna, dok je Grad izdvojio 40 milijuna za kupnju zemljišta te uređenje okoliša i komunalne infrastrukture.

Ipak, predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić na dan otvaranja zaboravio je ranije nesuglasice zbog kojih je jedno vrijeme bilo čak i upitno hoće li Osijek uopće dobiti novu dvoranu i domaćinstvo SP-a.

- Ostavimo danas politiku na stranu. Ja sam zaista sretan i ponosan što je Osijek dobio jedno veliko, prekrasno, sportsko zdanje – kazao je Šišljagić.

Inače, za funkcioniranje dvorane u gradskom je proračunu za iduću godinu izdvojeno 3.5 milijuna kuna što će biti dostatno za njezino održavanje tek do svibnja iduće godine, a do kada bi Grad trebao pronaći partnera u njezinu poslovanju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije