Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

I Ferrari osjeća krizu, Kubica želi prvi naslov

08.12.2008.
u 17:27

Nakon panike koja je zavladala u formuli 1 zbog odustajanja Honde od natjecanja, počelo se drugačije gledati na novac u tom sportu.

Tako je Ferrari poručio da će i on smanjiti proračun.

- Taj proces kod nas traje već nekoliko godina, a sada ćemo ga još ubrzati - rekao je Stefano Domenicali.

- Unatoč svemu, nastavit ćemo dominirati, naši navijači nemaju razloga za zabrinutost - zaključio je direktor Ferrarijeve momčadi, najstarije u formuli 1, koja ima više od 200 pobjeda.

I dok Talijani najavljuju smanjivanje proračuna, Robert Kubica ima drugačije planove za sljedeću sezonu. Nakon četvrtog mjesta u ukupnom poretku, Poljak u BMW-u uvjeren je da sljedeće sezone može i bolje.

- Vjerujem da ću se već sljedeće godine boriti za naslov. Imamo sve što nam treba za ostvarivanje cilja - zaključio je Kubica, koji je već bio vodeći u formuli 1 nakon ovosezonske pobjede na VN Kanade.

Čitatelji magazina Autosport odabrali su osobe godine u automobilizmu. Vozač godine je Britanac Lewis Hamilton, član momčadi McLaren-Mercedesa, koji je ove godine postao najmlađi svjetski prvak u povijesti. Debitant godine je 21-godišnji njemački vozač Toro Rossa Sebastian Vettel.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije