Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Giovanni Cernogoraz

I drugi Hrvat osigurao OI u Londonu

Streljaštvo
Matija Habljak
27.04.2011.
u 21:19

Prije dvadesetak dana je OI je osigurala Pekingu i Snježana Pejčić time postala prvi naš sportaš s osiguranim nastupom u Londonu.

Strijelac Giovanni Cernogoraz drugi je hrvatski sportaš koji je osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Cernogoraz je kvotu ispunio pobjedom na natjecanju Svjetskog kupa na Olimpijskoj streljani u Pekingu u disciplini leteće mete-trap. On je pobijedio sa 145 pogodaka, od čega je najviše, 24 od 25, ostvario u finalnoj seriji, te je na kraju slavio s jednim pogotkom više od olimpijskoga prvaka iz 2004. godine, Rusa Alekseja Alipova, koji je u finale ušao s dva boda više od hrvatskog strijelca.

- Konačno sam došao do pobjede nakon što sam nekoliko puta bio vrlo blizu. Uvijek mi se dogodio neki promašaj zbog kojeg do danas nikad nisam bio na podiju Svjetskog kupa. Trenirao sam naporno i olimpijska kvota mi je nagrada za sav trud - prenosi Cernogorazove riječi hrt.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije