Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZLIJEĐEN U NEREDIMA

Nevjerojatno! Huligan iz Hrvatske pobjegao iz bolnice u Beogradu

Partizan - Crvena zvezda
Foto: Reuters/PIXSELL
1/17
Autori: Hina, Vecernji list
14.12.2017.
u 17:53

Osim njega, na VNA je primljen još jedan Hrvat koji nije pobjegao iz vojne bolnice. Riječ je o mladiću koji je najviše nastradao i koji ima teško nagnječenje mozga.

Hrvatski huligan koji je ozlijeđen u jučerašnjim neredima na utakmici Partizana i Crvene zvezde pobjegao je nakon pregleda na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu.

Ozlijeđeni navijač jedan je od četvorice koja ima najteže ozljede, piše Telegraf.

Osim njega, na VMA je primljen još jedan Hrvat koji nije pobjegao iz vojne bolnice. Riječ je o mladiću koji je najviše nastradao i koji ima teško nagnječenje mozga.

O slučaju se oglasilo i naše Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

"Prema zasada zaprimljenim informacijama nadležnih službi Republike Srbije, četvorica hrvatskih državljana sinoć, u srijedu 13. prosinca 2017. godine, su sudjelovala u tučnjavi tijekom nogometne utakmice između Partizana i Crvene zvezde te protiv njih nije proveden nikakav policijski postupak", stoji u odgovoru službe za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova na Hinin upit o sinoćnjem incidentu.

U priopćenju je navedeno da "dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila liječničku pomoć, jedan je zatražio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurokirurgiji Vojno medicinske akademije u Beogradu". 

Nijedna od spomenutih osoba nije zatražila konzularnu pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu.

"Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim tijelima Republike Srbije, a Ministarstvo vanjskih i europskih poslova će, sukladno svojim ovlastima i mogućnostima, te ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju zaštite hrvatskih državljana", zaključuje se u priopćenju.

Beogradski mediji su u četvrtak objavili da su se među 26 uhićenih osoba nakon tučnjave tijekom sinoćnje utakmice Partizana i Crvene zvezde našla šestorica hrvatskih državljana. U masovnoj tučnjavi na južnoj tribini stadiona Partizana tijekom prvog poluvremena utakmice ozlijeđeno je više osoba, nakon čega je u pratnji jakih policijskih snaga jedna skupina izvedena sa stadiona. Utvrđeno je kako se radilo o međusobnom obračunu među Partizanovim navijačkim frakcijama. 

Prema priopćenju MUP-a Srbije, policija je poduzela sve mjere kako bi "utvrdila sve okolnosti događaja", a nakon identificiranja osoba koje su sudjelovale u tučnjavi, po nalogu nadležnog tužitelja, bit će podignute odgovarajuće kaznene ili prekršajne prijave.

Komentara 105

Avatar Trica
Trica
18:16 14.12.2017.

Sve huligane u jednu arenu pa neka se igraju gladijatora, da bi mogao normalan svijet da gleda sportske događaje.

GU
Gustirna
19:20 14.12.2017.

Procitao sam samo pocetak i ostao sokiran da kriminalce orjunase tituliraju hrvatima...umjesto hrvatskim građanima...

Avatar unačelu
unačelu
18:15 14.12.2017.

Heh, dok komšije vise na našem portalu jedan im uteče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije