Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Studena Croatia Open

Hrvatski tenis u najjačem sastavu u Umagu

Umag (1)
Slavko Midžor/Pixsell
22.04.2011.
u 11:39

Tri najbolja hrvatska tenisača – Marin Čilić, Ivan Ljubičić i Ivan Dodig – potvrdila su nastup na 22. izdanju ATP Studena Croatia Opena.

Na turniru koji će se održati u zadnjem tjednu srpnja, najbolje plasirani hrvatski igrač na svjetskoj ljestvici Marin Čilić (trenutačno 21.) prvi je put nastupio prije šest godina, kad je imao 17 godina.

Igrati na domaćem terenu uvijek je najveći izazov i najjači motiv. Osobito u Umagu, koji je zasluženo stekao status jednog od najatraktivnijih turnira na zemlji. Veselim se mečevima pred umaškom publikom i vjerujem u dobar rezultat – ističe Čilić.

 Jedan od starosjedioca turnira Ivan Ljubičić (33.) na umaškoj zemlji nastupit će 12. put.

– Odlično se osjećam, prvi dio sezone dobro sam odigrao, nema razloga da ovu razinu forme ne zadržim, možda i pojačam do kraja srpnja. Bilo bi sjajno osvojiti turnir pred domaćom publikom! – kaže Ljubičić.

A veliku ulogu na Studena Croatia Openu imat će zasigurno i Ivan Dodig, trenutačno 56. igrač svijeta, koji ovih dana briljira na turniru na zemljanoj podlozi u Barceloni. Njega je lani u drugom kolu zaustavio upravo Ljubičić, no Dodig se nada da će ovaj put otići daleko, možda i do samog kraja.

– Pred domaćom publikom sve je moguće. U Umagu se svake godine odlično osjećam, kao i ostali igrači, jer je to turnir na kojem vlada jedinstvena atmosfera – rekao je Dodig.

Ove godine turnir traje čak 11 dana, od 21. do 31. srpnja, pa je na organizatorima da sudionicima turnira učine boravak u istarskom gradiću što zanimljivijim i sadržajnijim.

– Ulažemo velike napore da se Umag potvrdi svoj ugled jednog od najpopularnijih turnira u ATP World Tour 250 seriji  – naglasio je direktor turnira Vanja Božičković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije