Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV POTHVAT

Hrvatski strijelci zlatni na Svjetskom kupu u Kairu!

Tokio: Petar Gorša osvojio peto mjesto u disciplini trostav
Igor Kralj/PIXSELL
02.03.2022.
u 17:44

Nakon što su u prvom krugu kvalifikacija ostvarili treći rezultat i plasirali se među najboljih osam, naši strijelci su u drugom krugu kvalifikacija sa 629.9 krugova postigli uvjerljivo najbolji rezultat.

Hrvatska muška reprezentacija u streljaštvu u sastavu Borna Petanjek, Petar Gorša i Miran Maričić pobijedila je u momčadskom natjecanju u disciplini zračna puška 10 metara na prvom ovoghodišnjem natjecanju Svjetskog kupa koje se održava u Kairu.

Nakon što su u prvom krugu kvalifikacija ostvarili treći rezultat i plasirali se među najboljih osam, naši strijelci su u drugom krugu kvalifikacija sa 629.9 krugova postigli uvjerljivo najbolji rezultat, 4.4 kruga više od drugih Talijana protiv kojih su zatim raspucavali za zlato u finalu.

U finalu su Petanjek, Gorša i Maričić sa 16:10 nadvisili Talijane.

Gorša je s Valentinom Gustin osvojio i brončano odličje u konkurenciji mješovitih parova. Naš je par u kvalifikacijama ostvario osmi rezultat, da bi u svojoj polufinalnoj skupini zauzeo drugo mjesto iza Talijana Sofije Ceccarello i Danila Dennisa Sollazza koji su otišli u finale. U finalu je talijanski par izgubio sa 15-17 od Norveške.

U srijedu je u ekipnom natjecanju u disciplini zračna puška 10 metara nastupila i ženska reprezentacija u sastavu Valentina Gustin, Estera Herceg i Tanja Borović te je zauzela 13. mjesto u kvalifikacijama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije