Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u streljaštvu

Čudesan uspjeh Gorše! Do srebra i u drugoj disciplini

08.09.2018.
u 07:08

Bjelovarac koji živi u Viru, a trenira u Solinu, u finalu je pogodio 457,4 kruga i za pobjednikom, Poljakom Tomaszom Bartnikom zaostao točno 3,0 kruga

Petar Gorša nastavlja s berbom medalja na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Nakon srebra u gađanju zračnom puškom osvojio je srebro i u gađanju MK puškom 3x40 metaka.

Bjelovarac koji živi u Viru, a trenira u Solinu, u finalu je pogodio 457,4 kruga i za pobjednikom, Poljakom Tomaszom Bartnikom zaostao točno 3,0 kruga. Treći je bio Amerikanac Michael McPhail (446,9).

– Osvojiti dva svjetska srebra zaredom, u dvije različite discipline, to je čudesno – rekao je Gorša.

Nakon kvalifikacija, a uoči finala, bio je na šestom mjestu. U finalu je stalno bio na rubu ispadanja, sve do stojećeg stava.

– Ja sam specijalist za stojeći stav i znao sam da, ako sve napravim dobro, mogu na kraju završiti s dobrim rezultatom. Događalo mi se to već i prije – istaknuo je Gorša koji je osvojio i treću normu za Hrvatsku za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Streljačice su u jučer imale eliminacijsko natjecanje u gađanju MK puškom 3x40 metaka, a od tri hrvatske predstavnice u današnje kvalifikacijsko natjecanje probile su se Snježana Pejčić i Marta Zeljković. Pejčić je pogodila 1168, a Zeljković 1161 krugova. Otpala je Tanja Perec.

Ekipno je Hrvatska osvojila skromno 18. mjesto u konkurenciji 23 ženske ekipe. Njemica Isabella Straub s 1180 krugova u eliminacijama izjednačila je svjetski rekord.

>> Pogledajte razgovor s fotoreporterom kojem su vatreni promijenili život

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije