Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trebat će im podrška

Hrvatska slavi veliki uspjeh: 'Možemo osvojiti Davisov kup!'

Borna Ćorić i Marin Čilić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
18.07.2016.
u 08:47

– Nadam se da će publika i svi pratitelji tenisa prepoznati ovaj rezultat i da će htjeti vidjeti naše igrače na djelu. Nadam se da ne bi trebalo biti problema s ispunjavanjem tribinama

Hrvatska Davis kup reprezentacija napravila je veliki podvig te u gostima pobijedila SAD za plasman u polufinale. Iako smo igrački kvalitetniji, nakon prvog dana gubili smo od 0:2 pa je zbog toga ovaj uspjeh i dodatno slađi.

– Sigurno je da nije izgledalo bajno. Izgubili smo Marinov meč, a na taj smo bod računali u kalkulaciji kako možemo pobijediti Amerikance. Šanse nam nisu bile velike i nevjerojatno je da smo uspjeli preokrenuti. Nema mnogo težih situacija od ove. Ovo je nevjerojatan rezultat, a presudili su kvaliteta i širina, rekao je izbornik Krajan pa dodao:

– Svjesni smo da smo napravili preokret, a to ćemo shvatiti kad u polufinalu budemo u prilici igrati pred našom publikom. Tek tad ćemo postati svjesni što smo napravili. Igrati polufinale Davis Cupa kroz ovakav ždrijeb i uvjete u kojima smo bili daje nam poticaj za ovu godinu. Najavljivali smo da bi ova sezona mogla biti velika i to se pokazalo. Idemo dalje i spremni smo ići do kraja!

Marin Čilić i šesti je put u šestom dvoboju s Isnerom došao do pobjede i tako omogućio mladom Borni da se bori za pobjedu.

– Nisam nikada vidio Isnera u tako dobrom izdanju kao u prvom setu. Bio sam stvarno u velikim problemima na servisu, ali sam se uspio dovući do tie-breaka i odigrati ga dobro. Znao sam koliko je bitan taj set i od tog trenutka stvari su krenule meni u korist. Zadnja dva seta odigrao sam fenomenalno – izjavio je Čilić.

Borna Ćorić dovršio je priču pobjedom nad Sockom.

– Nije bilo lagano nakon što u petak nisam igrao dobro i nisam se imao čemu veseliti nakon tog meča. Marin i Ivan odigrali su meč koji je bio divota za gledanje. Marin je danas odigrao nevjerojatan meč, iako je u dva dana prije odigrao devet setova. Kad su se oni već tako potrudili, ja sam morao dati sve od sebe, rekao je Ćorić.

U polufinalu igramo kod kuće protiv Francuske, a naši tenisači pozivaju navijače na taj dvoboj.

– Nadam se da će publika i svi pratitelji tenisa prepoznati ovaj rezultat i da će htjeti vidjeti naše igrače na djelu. Nadam se da ne bi trebalo biti problema s ispunjavanjem tribina, gdje god igrali, i da ćemo imati veliku podršku jer će nam trebati. Za podlogu je još prerano, igrači moraju reći svoje mišljenje.

Komentara 7

Avatar George Bailey
George Bailey
09:42 18.07.2016.

Hvala momci! Sport je jedino što vrijedi u ovoj zemlji.

KE
kentie
16:07 18.07.2016.

-Ma dobit ćete podršku, i te kako i to kolosalnu. Samo nemojte da vas uhvati trema i nelagoda. Morate biti samouvjereni, drski i fanatično uvjereni u uspjeh, i naravno dati sve od sebe. Recimo u Zagrebu, Arena će biti krcata do posljednjeg mjesta, u to budite sigurni i uvjereni. Huk na tribinama će biti strahovit, i zato ne dajem Francuzićima ni pet posto šanse. Ni pet od sto. Recimo u parovima, trebaju obavezno igrati i Marin i Ivan. Ne vidim di to imaju šanse Gasquet i Monfils u singlovima, a u doubleu nemaju nikave šanse, ama baš nikakve. Prema tome momci zapametite: U BOJ, U BOJ ZA NAROD SVOJ. Tak i onak je u rujnu 450 godišnjica slavne bitke podno Sigeta. Prema tome....

VU
vuky91
14:27 18.07.2016.

Kako bi rekli..imamo otvoren ždrijeb do kraja... :) samo hrabro, gem po gem, set po set, meč po meč!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije