Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Hrvatska protiv Nizozemske za ulazak u Svjetsku skupinu!

Davis Cup
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
08.04.2014.
u 12:32

Nizozemci imaju dvojicu igrača među prvih 100 na ATP ljestvici - Robina Haasea (47.) i Igora Sijslinga (55.).

Hrvatski tenisači igrat će protiv Nizozemske meč za ulazak u Svjetsku skupinu Davisova kupa. Domaćini će biti Nizozemci, a susret je na rasporedu od 12. do 14. rujna.

Ovo je težak ždrijeb za Hrvatsku budući da su izabranici Željka Krajana bili nositelji. Nizozemci imaju dvojicu igrača među prvih 100 na ATP ljestvici - Robina Haasea (47.) i Igora Sijslinga (55.). No, Marin Čilić (26.) i Ivan Dodig (37.) bolje su rangirani. Čak je i Karlović (52.), koji ne igra za reprezentaciju, ispred Sijslinga.

- Sigurno smo kao nositelji imali i boljih opcija, poput Indije ili Uzbekistana. Normalno da vjerujemo u pobjedu, bez obzira što ćemo biti gosti, no jasno je da nam neće biti lako, jer Nizozemska ima dva odlična igrača u sastavu, a tu pogotovo mislim na Robina Haasea, koji je vrlo jak na zemlji. Vjerujem da će upravo to biti podloga za koju će se i odlučiti - rekao je izbornik Željko Krajan.

Česi su Nizozemsku ove godine uz puno muke svladali s 3:2, no treba napomenuti da Tomaš Berdycha tada nije igrao.

>> Borna: Moj cilj je jednoga dana biti prvi tenisač svijeta

Komentara 3

LI
Lisabon
14:30 08.04.2014.

Pa imamo Dodiga koji moze i treba igrati nazemlji jer je u stanju odigrati 20 izmjena udaraca i to 5 sati,ako treba.Dakle decki nema straha.Od Nizozemske smo kvalitetniji,no opreza nikad dosta.I baravo za Poljsku.

Avatar franioprvi
franioprvi
12:40 08.04.2014.

nije dobro sto se igra tamo , oni su fanatici , arogantni

DH
dalibor.hren
17:53 12.04.2014.

Dečki, ak ne uberemo Tulipane, nismo za Svjetsku skupinu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije