Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Futsal

Hrvatska protiv Albanije traži iskupljenje za Češku

Dino Stanin/PIXSELL
26.01.2021.
u 16:20

Na Europsko prvenstvo će se plasirati najbolja reprezentacija iz svake od osam kvalifikacijskih skupina te šest od osam drugoplasiranih, dok će sedma i osma drugoplasirana reprezentacija razigravati za posljednje, 16. mjesto na finalnom turniru.

Hrvatska muška futsal reprezentacija u srijedu (19 sati) će u Varaždinu utakmicom protiv Albanije započeti kvalifikacijski ciklus za plasman na Europsko prvenstvo kojem će u siječnju i veljači sljedeće godine domaćin biti Nizozemska. 

Tri dana poslije, u subotu (15 sati) izabranici novog izbornika Marinka Mavrovića će gostovati u danskome Aarhusu. Osim Albanije i Danske, Hrvatsku u skupini 1 očekuju dvoboji s Ukrajinom. Na Europsko prvenstvo će se plasirati najbolja reprezentacija iz svake od osam kvalifikacijskih skupina te šest od osam drugoplasiranih, dok će sedma i osma drugoplasirana reprezentacija razigravati za posljednje, 16. mjesto na finalnom turniru.

Kvalifikacije će trajati do sredine travnja ove godine, a one predstavljaju pravu priliku za zaliječenje još uvijek svježe rane, traumatičnog poraza od Češke u kvalifikacijama za nastup na Svjetskom prvenstvu, kad su hrvatski reprezentativci ispali u raspucavanju. 

- Odlučivala je jedna lopta, imali smo priliku za pobjedu, a na kraju se sve okrenulo protiv nas. Što se kaže, od vrha do dna u minuti. Pogodilo nas je sve to... Život ide dalje, moramo okrenuti novu stranicu koliko god bilo teško. Nadam se da će s novim stožerom i novom igračkom snagom stvari krenuti u boljem smjeru”, izjavio je kapetan reprezentacije Franco Jelovčić u razgovoru za portal Hrvatskog nogometnog saveza (www.hns-cff.hr).

- Europsko prvenstvo je nova prilika za hrvatski futsal, prilika da se dignemo u nove visine. Ova generacija zaslužuje priliku još jednom pokazati koliko vrijedi na velikoj sceni. Uvjeren sam da ova naša generacija još uvijek ima snage, a mislim da kvaliteta nikad nije bila sporna - dodao je Jelovčić.

Nakon poraza od Češke došlo je do smjene na kormilu reprezentacije. Dugodišnjeg izbornika Matu Stankovića zamijenio je Marinko Mavrović.

- Ono što sam primijetio, svi smo puno ozbiljniji u radu, novi izbornik i njegov pomoćnik Duje Maretić donijeli su neku novu snagu i ideje, a mi igrači smo spremni izvršavati sve ono što pred nas stave. Vjerujem da će teren potvrditi to o čemu govorim - rekao je Jelovčić.

Hrvatska je na papiru favorit u obje utakmice na startu kvalifikacija za EP.

- Osvajanje šest bodova je imperativ, ali ne pada nam na pamet bilo koga podcijeniti, jer svi danas ozbiljno rade. Nije više lako ni s kim igrati kao možda nekad, moramo biti maksimalno oprezni i usredotočeni. Jako je važno dobro startati, pogotovo sa psihološkog stajališta, to bi nam dalo veliki vjetar u leđa u nastavku kvalifikacija - zaključio je Jelovčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije