Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijateljski susret

Hrvatska pobijedila Estoniju, Bilić ima dvojbe, pričuve se nametnule!

Hrvatska (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/13
25.05.2012.
u 22:30

U pripremnoj utakmici uoči Eura hrvatska je reprezentacija u Puli pobijedila Estoniju sa 3:1 pogocima Ćorluke (16), Kalinića (20) i Vukojevića (81)

Kada su prvih petnastak minuta odigrali u ritmu zagrijavanja već smo se uplašili da će to biti čista dosada od “B” postave Hrvatske. Slaven Bilić na tribinama je ostavio Srnu, Modrića i Jelavića, a Olić i Pranjić ionako nisu bili planirani za igru.

Nema ni Pletikose, Lovren je ozlijeđen, a na klupu je izbornik posjeo Mandžukića, Šimunića, Rakitića i Kranjčara. Praktički, od startera za prvenstvo Europe na travnjaku u Puli bili su tek Vida, Ćorluka, Strinić i Dujmović. Želio je Bilić vidjeti s kakvim arsenalom raspolaže u drugoj liniji, želio je vidjeti kako će reagirati Iličević, Kalinić i Badelj, koji bi prema kalkulacijama trebali otpasti s Eura.

- Estonci nisu top repka s Eura, ali nisu neozbiljni. Pogotovo smo u prvom poluvremenu igrali vrlo dobro, čak odlično. Estonci način igre gaje poput Iraca, ni ne pokušavaju drugačije, samo Irci su kvalitetniji. Oni imaju brz protok lopte i opasniji su nakon ubačaja lopte sa strane - kazao je Bilić i dodao:

- Glavni zadatak uigrati zadnju liniju jer tu imam manje opcija nego u vezi i napadu, treba još to sve posložiti. Kod drugog gola bila je sjajna akcija. Bilo je još takvih prigoda, momci su pokazali morderan nogomet u prvom poluvremenu, dubinu, širinu, pasove...

Iličević je u 16. minuti izveo slobodan udarac, Perišić dotaknuo loptu, a kapetan Ćorluka iz blizine, za 1:0 zatresao mrežu nemoćnog Pareika. Tada je započelo pet minuta rapsodije, dovoljno da sruši i jaču momčad od slabašne Estonije. Badelj je odlično prošao, šutnuo, a Pareiko krajnjim naporom odbio. Malu vratolomiju izveli su Kalinić i Perišić u 18. minuti, potonji je škaricama umalo pogodio, a sudac Fabian dosudio opasnu igru. Pa, je uslijedila odlična akcija u trokutu Iličević-Vida-Kalinić, ali naš napadač za malo je bio neprecizan.

I kruna tih ludih pet minuta, u 20. minuti Hrvatska je povela s 2:0. Eduardo je oduzeo loptu obrani Estonije, petom loptu svom čuvaru proturio kroz noge i uposlio Perišića, koji je poslužio Kalinića koji je zabio. U 37. minuti Vida je pogodio vratnicu. Pa, je u 38. minuti opet na djelu Kalinić, Pareiko je jedva obranio. I još jednom, kada je proigrao Strinića, Eudardo je Hrvatskoj dao miris Brazila. U nastavku Bilić je dao prigodu Šimuniću (preuzeo kapetansku vrpcu od Ćorluke), Vukojević i Kranjčaru, kasnije su ušli Rakitić i Mandžukić, ali pravog ritma u igri Hrvatske nije bilo. Prijetio je Rakitić, pa Kalinić.

- Fokusirani smo na Irce, jer protiv njih gledamo svoju šansu. Mi smo emotivna nacija i treba nam dobar start, a on nam daje vjetar u leđa, više nego drugima. Gubili smo lopte na sredini, što se ne smije raditi. No, svi su bili dobri, otežali su nam izbor, bit će teška odluka koga otpisati. To su slatke brige i odluka će biti teška. Kod svih je otvoren status, a odlučit ćemo zadnji dan - istaknuo je Bilić.

Na kakvim mukama je sada Slaven Bilić. Kod kuće mora ostaviti Kalinića ili Iličevića, možda i obojicu, da o Badelju, koji je oduzeo sve lopte na sredini i ne govorimo. Kalinić je pokazao koliko je opasan, od Iličevića su kretale sve akcije Hrvatske...

- Imamo još dva tjedna rada, priključuju se Olić, Pranjić i Pletikosa. Zadovoljan sam radom i materijalom za momčad za Euro. Lovren nakon teške ozljede već radi, trči i vježbe u bazenu - dodao je Bilić i podvukao:

- Bit će nam teško, ali bit će teško i drugima s nama!

Inače, na “Drosini” je Hrvatska prvi put zaigrala u kockastom, domaćem dresu, u kojem će na Euru igrati protiv Irske i Italije. Nije loš, one male kockice na rukavima dobro izgledaju. Možda su brojevi malo presvijetli, ali ne treba biti previše kritičan. Navijanje nije bilo baš nešto, tek je HNS svako malo dobijao porciju uvreda. A nije ni moglo biti drugačije, iza jednog gola bila je Torcida, iza drugog, odvojeni žicom, Armada i BBB, negdje su bili Uvijek vjerni.

Nema sloge među našim navijačkim skupinama ni kada igra Hrvatska. U svečanoj loži izostali su predsjednik HNS-a Vlatko Marković, nije bilo ni Zdravka Mamića. Valjda su htjeli izbjeći susret s prisutnim ministrom Željkom Jovanovićem.

Hrvatska je pobijedila Estoniju s 3:1

83' Goool Estonija smanjila na 3:1.

81' Goool!!! Hrvatska vodi 3:0. Kranjčar je odlično na desnoj strani pronašao Vrsaljka, koji vraća povratnu za Vukojevića, koji s lakoćom zabija za 3:0.

80' Ćorluka je izašao iz igre, a ušao je Vrsaljko

71' Hrvatska napada, a Kalinić je opalio s dvadesetak metara.

60' Velikim pljeskom ispraćeni su Eduardo i Iličević. Umjesto njih u igru su ušli Mandžukić i Rakitić.

52` Prilika za Estonce, Oper je pucao s dvadesetak metara, ali je lopta prošla nekoliko metara prekio Subašićevih vrata.

46' Šimunić je ušao umjesto Schildenfelda, Vukojević umjesto Dujmovića, a Kranjčar umjesto Perišića.

Završilo je prvo poluvrijeme nakon kojeg hrvatska reprezentacija vodi protiv Estonije sa 2:0.

43' Sjajnim driblingom Iličević se oslobodio svog čuvara i sjajno ubacio visoku loptu na peterac, ali Kalinićev udarac glavom vratar je zaustavio.

37' Iličević izveo slobodan udarac, a najviši u skoku bio je Vida. Lopta je nakon njegovog udarca s glavom završila na vratnici.

26' Prilika za Estoniju. Udarac je s dvadeset metara isprobao Vasiljev.

20' Goool Hrvatska vodi 2:0. Eduardo je s desne strane odlično petom proigrao Perišića, koji je oštro ubacio pred gostujuća vrata, a Kaliniću nije bilo teško zabiti za 2:0.

18` Badelj je pucao s dvadeset metara, a vratar je jedva odbio u korner. Dvadesetak sekundi kasnije nakon Kalinićevog ubačaja Perišić škaricama pucao pokraj vrata.

16' Gooool Hrvatska vodi! Ćorluk je nakon nabačene lopte s desne strane zakucao loptu u mrežu. Loptu je ubacio Iličević

10` Perišić je dobro ubacio u sredinu, ali Kalinić nije najbolje glavom zahvatio loptu

6' Iz prvog prekida Eduardo je nabačenu loptu zahvatio glavom, a vratar Londak ju je izbacio iznad vratnice. Prvi udarac iz kuta za Hrvatsku...

4' Dvije ozbiljne prijetnje Estonaca, ali srećom njihovi se napadači nisu najbolje snašli pred vratima Subašića

Izbornik Slaven Bilić nije izveo najbolji sastav.

Hrvatska: Subašić - Vida, Ćorluka, Schildenfeld, Strinić - Iličević, Perišić, Dujmović, Badelj - Kalinić, Eduardo.

Estonija: Pareiko - Šišov, Kiidron, Klavan, Kruglov - Konsa, Vassiljev, Dmitrijev, Kink - Ojamaa, Oper.

– Ta nam utakmica mnogo znači. Ne toliko rezultatski koliko zato da vidimo veći broj igrača u ozbiljnijoj minutaži. Kako smo koncentrirani na Irsku, tražili smo momčad koja igra slično, zato smo i odabrali Estoniju, isto tako i Norvešku. Estonija možda bude svježija nego mi, a odavno je ozbiljna momčad. Pa u skupini s Italijom, Srbijom i Slovenijom bila je druga – objasnio je Bilić.

U Puli bi trebale biti riješene dvojbe koji će igrači na EP.  Blažević će ostati četvrti vratar, ide kući, a dvojbeni se igrači znaju. Bilić je s igračima razgovarao o tome tko otpada.

– Svi su mi otežali odluku jer su odlični i kvalitetni. To smo i očekivali, oni su hrvatski reprezentativci. Na utakmici protiv Estonije ne moraju ludovati, ne traži se nešto ekstremno, ali ta utakmica dijelom će biti pokazatelj, utjecat će na moju odluku – kazuje Bilić.

Ključne riječi

Komentara 53

Avatar mos_mislit
mos_mislit
13:34 26.05.2012.

Tesko ce mo proci grupu,ali bar da odigramo muski. Ko o cemu srbin o pismenosti ?! LOL

LC
luka_cro
21:05 25.05.2012.

Slovenci i Srbi jeli ovo tako zajebano??? A mi jos sa drugoj momcadi hahaha

MA
marko53
22:56 25.05.2012.

Iličević je bio najbolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije