Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATILI SE IZ MALEZIJE

Hrvatska osvojila dvije medalje na SP-u u tajlandskom boksu

Tajlandski boks
Foto: Promo
1/6
15.05.2014.
u 17:18

Izbornik Branko Cikatić jako je zadovoljan i najavljuje pripreme za Europsko prvenstvo koje nas očekuje u Poljskoj u rujnu ove godine.

Hrvatska reprezentacija u tajlandskom boksu (muaythai) u ponedjeljak se vratila se Svjetskog prvenstva koje se održavalo u Maleziji (otok Langakawi) od 1. do 10. svibnja 2014.

Na jednom od najbrojnijih prvenstava u povijesti sudjelovala je i hrvatska delegacija sastavljena od osam članova: Helena Jurišić (seniorka -71kg ); Mate Grčić (senior A klasa -71kg); Andrea Ivas (seniorka -75kg) iz Splita, te Mihovil Čuzić (senior B klasa – 81kg) i Hela Čuzić (juniorka - 71kg ) iz Zagreba u pratnji izbornika Branka Cikatića, trenera Daria Jurišića i službene osobe Ive Selmana.

Osvajanjem dvije seniorske (srebro i bronca) medalje Hrvatska je potvrdila svoje mjesto u vrhu borilačkog svijeta.

Prvi na ring ušao je mladi Mate Grčić protiv jako iskusnog Poljaka i ostavio jako dobar dojam s kojim je opravdao pruženo povjerenje. Kroz dvije runde Mate je imao laganu prednost ali iskustvo je u zadnjoj rundi presudilo i sudci su pobjedu dali Poljaku.

Izbornik Cikatić je nakon borbe rekao Mati „ispred tebe je velika budućnost, imaš srce i stav koji se nemože istrenirati nego s kojim se rađa“.

Nakon Mate svoj prvi nastup u polufinalu imala je Helena Jurišić koja je u napornom meču s agresivnom Marokankom slavila jednoglasnom odlukom sudaca te se plasirala u svoje drugo seniorsko svjetsko finale u tajlandskm boksu.

Treća u ring ulazi Andrea Ivas koja je nakon trodnevne drame oko vaganja i nadmudrivanja prolazi Irkinju bez borbe te se plasira u polufinale svjetskog prvenstva.

Mihovilu Čuziću ždrijeb dodjeluje fizički jakog i neugodnog Danca koji je vladao cijelim mečom i uvjerljivo pobjedio, kasnije je isti Danac osvojio prvenstvo sa ukupno 5 pobjeda.

Veliki propust organizatora je što juniorka Hela Čuzić ostaje bez protivnice i na žalost bez nastupa i medalje unatoč svom dolasku u daleku Maleziju.
Andreja Ivas svoj prolaz u finale tražila je preko Bjeloruskinje, ali nije bio njezin dan i ostaje na odličnom trećem mjestu.

Foto: Promo

Svi smo nestrpljivo čekali zadnji dan i finalnu borbu Helene Jurišić protiv Australke Stephanie Clew.

U odličnom izjednačenom meču sumljivom odlukom sudaca slavila je Australka. Ako analiziramo borbu Helena je bila jako ubojita sa distance dok je Australka svoju priliku tražila kroz klinč borbu.Očito je to bilo dovoljno da pobjedu daju Australki koja je iza sebe imala jaku logistiku kroz sudce, navijače, službeno osobe...

Nakon osvojene Europske titule Helena je ostala na svjetskom srebru i tako održala svoj kontinuitet u svjetskom vrhu.

Ukupno jedno srebro i jedna bronca iz daleke Malezije odličan je rezultat pomlađene reprezentacije.

Izbornik Branko Cikatić jako je zadovoljan i najavljuje pripreme za Europsko prvenstvo koje nas očekuje u Poljskoj u rujnu ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije