Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNO GOVORI

Hrvatska je vlasnik jednog od najneobičnijih nizova u povijesti Svjetskih prvenstava

KATAR 2022 - Nogometaši Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
16.12.2022.
u 12:58

Hrvatska je vlasnik jednog od najneobičnijih, ali može se reći i najindikativnijih nizova u povijesti Svjetskih prvenstava. To je recentni niz od devet utakmica, od utakmice osmine finala SP-a u Rusiji 2018. protiv reprezentacije Danske, sve do četvrtfinalnog dvoboja s Brazilom na SP-u u Kataru

Hrvatska reprezentacija nije dugo na svjetskoj sceni (tek od 1998.), a već se ugurala u Top 10 društvo po broju polufinala u povijesti svjetskih prvenstava te je finalist turnira u najmanje pokušaja. To su samo neka od postignuća vatrenih u rekordnim knjigama.

No, Hrvatska je također i vlasnik jednog od najneobičnijih, ali može se reći i najindikativnijih nizova u povijesti Svjetskih prvenstava. To je recentni niz od devet utakmica, od utakmice osmine finala SP-a u Rusiji 2018. protiv reprezentacije Danske, sve do četvrtfinalnog dvoboja s Brazilom na SP-u u Kataru.

09.12.2022., stadion Education City, Al Rayyan, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Brazil. Luka Modric, Dominik Livakovic Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U tom nizu Hrvatska je odigrala devet utakmica na Mundijalu, bez da je ijednom prva došla u vodstvo, a, pazite sad ovo, unatoč tome je na kraju slavila u šest od tih devet dvoboja, dva puta remizirala (0:0 s Marokom i Belgijom) te samo jednom izgubila, od Francuske u finalu u Rusiji.

Dakle, u šest od tih devet navrata (Danska, Rusija, Engleska, Kanada, Japan, Brazil), Hrvatska se vraćala nakon 0:1 deficita i pobjeđivala. Naravno, ovakav tip rezultatskog niza nijednom se nije dogodio u povijesti Mundijala, a vrlo teško i da će se ponoviti

Ako ovo ne ukazuje na karakter, duh i ne odustajanje ove grupe igrača, onda ništa ne može.


 
 

Komentara 4

DU
Deleted user
15:21 24.12.2022.

Ova generacija je nikla i stasala nakon utakmice protiv Turske - na Euru sa Slavenom Bilićem.

CR
crocro
20:32 17.12.2022.

Upravo taj niz nositi će Hrvatsku u visine još puno godina. Dečki znaju gdje im je domet a domet im je sam svjetski vrh i znaju da im je tamo mjesto. I kako sada nakon niza bronca, srebro, bronca, kako sada biti zadovoljan plasmanom ispod četvrtog mjesta, iako je četvrto mjesto golemi uspjeh vrijedan naklona. To je motiv koji će ih nositi u nove svjetske borbe za plasman u polufinale. Kad su neke reprezentacije godinama u čekaonici da bi se uopće plasirale na svjetsko prvenstvo, njihov motiv nikada ne može biti veći od motiva naše reprezentacije koja sada pomalo tradicionalno ima svoje mjesto u svjetskom vrhu. Igrači to imaju u podsvijesti i to će ih nositi u nove pobjede. A mi smo malo sada razmaženi jer su nas sada oni razmazili svojim uzastopnim rezultatima i mi sada samo očekujemo da i dalje plivamo u samom svjetskom vrhu.

VA
Varosanin
16:10 16.12.2022.

A zasto mi nemozemo zabiti prvi gol? Zasto moramo to dozvoliti protivniku i posle mucenje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije