Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sa 9. mjesta

Hrvatska je četvrta reprezentacija svijeta!

Wales Hrvatska (1)
Igor Kralj/Pixsell
11.04.2013.
u 10:55

Hrvatska reprezentacija četvrta je reprezentacija svijeta, objavila je Fifa. Ispred nas su samo Španjolska, Njemačka i Argentina.

Hrvatska nogometna reprezentacija od danas je četvrta momčad svijeta! Fifa je objavila listu reprezentacija na kojoj su se izabranici Igora Štimca s devetog popeli na četvrto mjesto.

Drugi najbolji plasman osigurale su nam pobjede nad Srbijom i Walesom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Inače, Hrvatska je 1999., nakon osvajanja svjetske bronce, bila treća momčad svijeta, što je najbolji plasman u povijesti. Momčad je tada vodio Ćiro Blažević.

Prva tri mjesta i dalje su nepromijenjena – vode Španjolci ispred Nijemaca i Argentinaca. Portugal je napredovao za dva mjesta i sad je peti, dok je Kolumbija šesta.

Od susjednih reprezentacija najbolje stoji Bosna i Hercegovina. Izabranici Safeta Sušića na 21. su mjestu. Crnogorci su 27., Srbi 40., Slovenci su 55., a Makedonci su na 83. mjestu. Od naših protivnika u skupini najbolje stoji Belgija koja je 16. momčad svijeta. Wales je 49., a Škotska 77.

Brazil nikad gori

Brazil je pao na najniži plasman u povijesti! Momčad koja na dresu ima pet zvjezdica svjetskog prvaka je 19. na svijetu. Nikad nisu bili lošiji...

>> Štimac je hrabar, zna, ali ga prati i sreća

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije