Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremni ogled košarkaša

Hrvatska dobila Poljsku ali izgubila važnog krilnog igrača

24.06.2022.
u 10:07

Hrvatsku su predvodili Mateo Drežnjak (19 koševa) i Zubčić (19) te Hezonja (14), Žižić (10) i krilni-centar Prkačin (13 koševa, 7 skokova) koji je odigrao odličnu rolu na poziciji centra

U jedinom pripremnom ogledu za dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo (protiv Slovenije i Finske), hrvatski košarkaši pobijedili su poljske sa 92:74. Utakmica je igrana u dvorani Zamet i bila je zatvorena za javnost po želji hrvatskog izbornika Damira Mulaomerovića.

Konačna razlika i najveća je u utakmici a Hrvatsku, bez Bojana Bogdanovića i Ivice Zupca, predvodili su košgeterski Mateo Drežnjak (19 koševa, trice 3-5, po 3 skoka i asista) i Tomislav Zubčić (19 koševa, trice 4-8, 7 skokova), kapetansku traku nosio je Mario Hezonja (14 koševa, po 4 skoka i asistencije), svoju rolu za svojih 14 minuta dobro je odigrao i Ante Žižić (10 koševa) a u drugom poluvremenu istaknuo se Roko Prkačin (13 koševa, 7 skokova, 4 asista).

Zanimljivo je da je taj učinak Prkačin ostvario na poziciji pokretljivog centra što je pozicija na kojoj će, uključenjem Zubca, biti velika gužva. Jer, tu je još i Dragan Bender (4 koša) koji je prvi put zaigrao (nešto manje od 11 minuta) nakon više od godinu dana pauze nastale zbog teške ozljede koljena (prednja križna sveza).

Inače, i Ivica Zubac i Bojan Bogdanović nisu mogli igrati jer do 27. lipnja ne smiju trenirati zajedno s reprezentacijom. No, kada se na primjeru Dončića (koji se priključio četiri dana ranije) vidjelo da je moguće izvesti ranije priključenje (ali se tada oduzima toliko dana u kolovozu, u vrijeme priprema za Eurobasket) za to su se osobno zainteresirali i Bogdanović i Zubac. A da bi se, recimo, oni priključili već u subotu a ne u ponedjeljak, trebali bi zvati svoje NBA klubove a ovi pak NBA centralu da se takva dopusnica izbori. 

A njima je, baš kao i vodstvu reprezentacije, raspoloženje pokvarila ozljeda Ivana Ramljaka, igrača poljskog Slaska. A on je istegnuo zadnju ložu i, zbog vrlo vjerojatne manje rupture, neće moći nastupiti u predstojećim dvjema kvalifikacijskim utakmicama što će, defenzivno, biti značajan hendikep. Naime, upravo je to bio jedan od igrača koji je trebao biti jedan od oslonaca defenzivne strategije izbornika Damira Mulaomerovića. 

Poljaci, koje vodi hrvatski trener Igor Miličić, iznimno cijenjen u ovoj velikoj zemlji, dvoznamenkaste aktere imali su u Olejniczaku (14 koševa), Sokolowskom (12) i kapetanu Ponitki (10 koševa, 7 skokova).

Obje reprezentacije, i Hrvatska i Poljska, u svojoj skupini imaju po jednu pobjedu i tri poraza i nasušno trebaju pobjedu u prvoj sljedećoj utakmici. Za Hrvatsku je to Slovenija (30. lipnja), a Poljska će toliko željene bodove tražiti protiv Izraela.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije