Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STATISTIKA

Hrvatska bez poraza od Islanda na prvenstvima

\'23.01.2011., Malmo, Svedska - Svjetsko prvenstvo u rukometu, druga utakmica drugog kruga, Hrvatska - Svedska. Slavko Goluza, Ivano Balic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronic/PIXSELL
15.01.2012.
u 15:51

Mi ćemo zacijelo biti bez Balića, a Islandu nedostaju jako važni Stefansson i Gudjonsson.

S rukometašima Islanda odigrali smo posljednju utakmicu na jednom velikom natjecanju, a sada s njima otvaramo svoj nastup u skupini na Europskom prvenstvu. Prije godinu dana na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj pobijedili smo sa 34:33 i tom pobjedom osigurali si lakše kvalifikacije za OI u Londonu. Islanđani su u odnosu na tu utakmicu oslabljeni za dva bitna igrača. Nema Olafura Stefanssona, sjajnog ljevaka, ali ni razigravača Snorrija Gudjonssona. Doduše, kod nas vjerojatno neće biti Ivana Balića, no kod rukometnog Mozarta nikad se ne zna. Prije četiri godine odigrao je protiv Poljske prvu utakmicu bez ijednog treninga i bio najbolji igrač.

Pobjeda nad Islandom i osvojena dva boda za drugi krug veliki je korak prema polufinalu. Ono što nam ide u prilog jest činjenica da od Islanda nikad nismo izgubili na velikim natjecanjima. Na Europskom prvenstvu pobijedili smo 2006. u Švicarskoj (29:28) uz po devet pogodaka Lackovića i Balića te igrali neodlučeno 2010. u Austriji (26:26), uz pet pogodaka Čupića. Na Olimpijskim igrama pobijedili smo ih 2004. u Ateni (34:30), dok smo na Svjetskom prvenstvu slavili lani u Švedskoj. Jedini put izgubili smo u kvalifikacijama za dolazak na EP 1994. (22:24). No, u Portugal smo ipak otišli mi jer smo ih na domaćem parketu pobijedili sa 26:18.

Hrvatska ima puno više osvojenih medalja negoli Island. Hrvatska je na velikim natjecanjima osvojila devet medalja, a Island samo dvije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije