Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tijana Korent

Hrvatica za samo 0,17 bodova ostala bez medalje pa izjavom pokazala da je prava sportašica

Tijana Korent
12.06.2023.
u 23:47

- Takav je sport, netko mora biti i četvrti. Svih se osam finalistica borilo za to postolje, svi smo htjeli isto, ali ovaj put su medalje pravedno raspoređene – rekla je Tijana Koren

Za samo 0.17 bodova Tijana Korent bila je prekratka za broncu na preskoku na Svjetskom gimnastičkom kupu u Osijeku. Do četvrtog mjesta u svom devetom finalu i ukupno 42. u Svjetskom kupu došla je s ocjenom 13.049 (12.866 i 13.233). Zlatna je Australka Georgia Godwin (13.333), srebrna Mađarica Csenge Maria Bacskay (13.099), a brončana Kanađanka Denelle Pedrick (13.066).

Netko mora biti četvrti

– Ne mogu reći da sam nezadovoljna, ali ipak mi je malo žao što nisam osvojila medalju pred domaćom publikom. Stvarno su sitnice dijelile mene i to treće mjesto. Takav je sport, netko mora biti i četvrti. Svih se osam finalistica borilo za to postolje, svi smo htjeli isto, ali ovaj put su medalje pravedno raspoređene – rekla je Tijana Korent, dodavši:

– Odradila sam svoje skokove jako dobro, posebice ovaj drugi za koji sam dobila najveću ocjenu do sada u karijeri, 13.233. To me veseli jer vidim da mogu i da napredujem. Nadam se da ću ubrzo moći pojačati svoje skokove i biti konkurentna za medalje na natjecanjima koja me čekaju u drugom dijelu sezone. Sada idem na pripreme, slijedi kraća pauza u srpnju, ali nema puno vremena jer već 1. rujna krećemo s novim Svjetskim kupovima. Imala sam u planu ovdje raditi teže skokove, ali u veljači mi se dogodila ozljeda koljena koja je trajala dva mjeseca i sve me to bacilo nazad. Sada se osjećam bolje nego ikada i imam namjeru nastaviti dalje još jače – najavila je Tijana Korent.

U sklopu ovogodišnjeg DOBRO World Cupa u Osijeku se treći put za redom održavaju i Edukacije za licencirane trenere i suce Hrvatskog gimnastičkog saveza, ali i Godišnja skupština HGS-a. Skupština je u svom uvodnom dijelu imala i svečani dio u kojem su dodijeljene nagrade najboljim hrvatskim gimnastičarima u 2022. godini kao i njihovim trenerima. Ana Đerek (GK Marjan) i Filip Ude (GK MZ Macan) najbolji su predstavnici sportske gimnastike, Tamara Artić (GK Vindija) najbolja seniorka ritmičke gimnastike, dok su u kategoriji mladih nada laureati Mila Prpić (GK Vita) i Marko Kenđel (GK Petrinja) u sportskoj te Bianca Ema Gajšak (GK Maksimir) u ritmičkoj gimnastici. Najbolji trener u ženskoj sportskoj gimnastici je Miroslav Končarević koji je s Anom Đerek u 2022. osvojio dvostruku ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu (greda i tlo). Igor Kriajimskii koji je prošle godine s Filipom Udeom bio finalist Svjetskog prvenstva u Liverpoolu i Europskog prvenstva u Münchenu najbolji je trener u muškoj sportskoj gimnastici.

Skupština je dodijelila i dvije posebne nagrade. Plaketa HGS-a za doprinos u razvoju gimnastičkog sporta otišla je u ruke Marijanu Vugrinčiću (GK MZ Macan), dok je Plaketu za životno djelo primio jedan od naših najboljih gimnastičara svih vremena, olimpijski doprvak iz 2008., viceprvak svijeta i dvostruki viceprvak Europe Filip Ude.

Ude se još ne da

– U rujnu ću proslaviti 30 godina od kada sam ušao u gimnastiku. Ponosan sam na ovu nagradu, ali neće me ona potjerati u mirovinu, nećete me se još riješiti – uz smijeh je poručio Ude.

Sve nagrade laureatima je uručio državni tajnik Ministarstva turizma i sporta te izaslanik predsjednika Vlade RH na ovom natjecanju Josip Pavić.

– Ministarstvo turizma i sporta vrlo dobro surađuje s Hrvatskim gimnastičkim savezom što se vidi i po brojnim natjecanjima koje sufinanciramo – rekao je Pavić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije