Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski gimnastički kup u Osijeku

Benović šesti: Čim sam pao dijagonalu, bilo je gotovo

Treći dan natjecanja DOBRO World CUP Osijek 2023.
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
11.06.2023.
u 08:00

- Šteta da nisam ponovio ocjenu iz kvalifikacija (op.p. 14,400) jer bih uvjerljivo osvojio prvo mjesto – rekao je Benović.

Aurel Benović osvojio je šesto mjesto u finalu vježbe na parteru na Svjetskom kupu u Osijeku. Nije uspio ponoviti prošlu godinu kada je bio prvi. Nakon prve dijagonale, činilo se da će biti sve super, no već u drugoj dijagonali dogodila se velika pogreška, pa zatim druga...

Bronca otišla za 0,17 bodova

- Čim sam pao na drugoj dijagonali, znao sam da ne mogu do medalje. Ali, nisam htio odustati, odradio sam vježbu do kraja. Mislim da je bilo korektno. U redu, bilo je tu još nekih sitnih pogrešaka. Imao sam problema s ozljedom zgloba, malo sam i bolestan i jedva sam dočekao kraj ovog dijela sezone. Trener mi je dao čak dva tjedna slobodno. Malo ću kod sestre u Pulu, malo kod brata u Stuttgart – rekao je Benović.

Na kraju je dobio ocjenu 13.066, a prvi je bio Bugar Penev s ocjenom 14.100 bodova.

- Šteta da nisam ponovio ocjenu iz kvalifikacija (op.p. 14,400) jer bih uvjerljivo osvojio prvo mjesto – zaključio je Benović.

Bez medalje je ostala i Tijana Korent na preskoku. Ona je za dva svoja skoka dobila ocjenu 13,049. Dovoljno tek za četvrto mjesto, za samo 0.17 bodova bila je prekratka za broncu.

- Ne mogu reći da sam nezadovoljna, ali ipak mi je malo žao što nisam osvojila medalju pred domaćom publikom. Stvarno su sitnice dijelile mene i to treće mjesto. Takav je sport, netko mora biti i četvrti. Svih osam finalistica se borilo za to postolje, svi smo htjeli isto, ali ovaj put su medalje pravedno raspoređene. Odradila sam svoje skokove jako dobro, posebice ovaj drugi za koji sam dobila najveću ocjenu do sada u karijeri, 13.233, to me veseli jer vidim da mogu i da napredujem. Nadam se da ću ubrzo moći pojačati svoje skokove i biti konkurentna za medalje na natjecanjima koja me čekaju u drugom dijelu sezone.Slijedi kraća stanka u srpnju, ali nema puno vremena jer već 1. rujna krećemo s novim Svjetskim kupovima. Imala sam u planu ovdje raditi teže skokove, ali u veljači mi se dogodila ozljeda koljena koja je trajala dva mjeseca i sve me to bacilo nazad. Sada se osjećam bolje nego ikada i imam namjeru nastaviti dalje još jače - rekla je 34.godišnja Korent.

Danas, posljednjeg dana DOBRO World Cupa koji starta od 15 sati u lovu na medalje biti će naš srebrni olimpijac i aktualni prvak Europe na preči Tin Srbić, te njegove dvije klupske kolegice iz ZTD Hrvatskog sokola Tina Zelčić i Christina Zwicker u finalu grede.

U sklopu ovogodišnjeg DOBRO World Cupa, u Osijeku se po treći put za redom održavaju i Edukacije za licencirane trenere i suce Hrvatskog gimnastičkog saveza, ali i Godišnja skupština HGS-a. U svečanom dio dodijeljene su nagrade najboljim hrvatskim gimnastičarima u 2022. godini kao i njihovim trenerima. U sportskoj gimnastici najbolji su Ana Đerek (GK Marjan) i Filip Ude (GK MZ Macan), Tamara Artić (GK Vindija) najbolja je ritmičarka, dok su u kategoriji mladih nada laureati Mila Prpić (GK Vita) i Marko Kenđel (GK Petrinja) u sportskoj te Bianca Ema Gajšak (GK Maksimir) u ritmičkoj gimnastici. Najbolji trener u ženskoj sportskoj gimnastici je Miroslav Končarević koji je s Anom Đerek u 2022. osvojio dvostruku ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu (greda i tlo). Igor Kriajimskii koji je prošle godine s Filipom Udeom bio finalist Svjetskog prvenstva u Liverpoolu i Europskog prvenstva u Münchenu, najbolji je trener u muškoj sportskoj gimnastici.

Udeu za životno djelo

Skupština je dodijelila i dvije posebne nagrade. Plaketa HGS-a za doprinos u razvoju gimnastičkog sporta otišla je u ruke Marijanu Vugrinčiću (GK MZ Macan), dok je Plaketu za životno djelo primio olimpijski doprvak iz 2008, Filip Ude.

- U rujnu ću proslaviti 30 godine od kada sam ušao u gimnastiku. Ponosan sam na ovu nagradu, ali neće me ona potjerati u mirovinu, nećete me se još riješiti - kroz smijeh je poručio Ude.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije