Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25-GODIŠNJA SINJANKA

Hrvatica otpisala Lijepu Našu i promijenila državljanstvo, a sada se opet susreće s Hrvatskom

Matea Pletikosić
Instagram
06.12.2023.
u 13:30

– Nikada ne bih mogla igrati za neku državu koju ne volim i u kojoj se ne osjećam kao kod kuće. Samim tim, Crna Gora ima posebno mjesto u mom srcu – rekla je svojedobno Matea Pletikosić

Rukometašice Hrvatske u utakmici trećeg kola skupine A Svjetskog prvenstva u Göteborgu izgubile su od domaćina Švedske 17:22. Ključna utakmica za četvrtfinale nije otišla na stranu izabranica izbornika Ivice Obrvana.

Hrvatska je ušla kao drugoplasirana iz skupine u drugi krug, ali sa samo jednim bodom, dok Šveđanke prenose maksimalna četiri boda. Naša skupina križa se sa skupinom u kojoj su Crna Gora (4 boda), Mađarska (2) i Kamerun bez bodova.

Prvu utakmicu igramo s Crnom Gorom u četvrtak (18 sati), zatim u subotu protiv Kameruna (15.30 sati) te u ponedjeljak s Mađarskom (18 sati).

A zanimljivo da za Crnu Goru nastupa jedna Hrvatica, Sinjanka Matea Pletikosić (25). Ova hrvatska rukometašica je 2015. kao 17-godišnjakinja došla u Budućnost, nakon što je bila najbolji srednji vanjski Europskog kadetskog prvenstva u Sjevernoj Makedoniji. Ispunila je sve uvjete da nastupa za Crnu Goru te je odlučila promijeniti državljanstvo.

Pletikosić bila ključna igračica Hrvatske u kadetskoj dobnoj kategoriji. Igrala je za Hrvatsku na Europskom i Svjetskom prvenstvu. Nakon toga za Hrvatsku nije nastupala od ljeta 2016., a više je od tri godine bila registrirana za Budućnost, što je bio preduvjet da može promijeniti sportsku nacionalnost.

– Nikada ne bih mogla igrati za neku državu koju ne volim i u kojoj se ne osjećam kao kod kuće. Samim tim, Crna Gora ima posebno mjesto u mom srcu – rekla je svojedobno Matea Pletikosić koja igra za rumunjsku Coronu. Iz naše reprezentacije ranije su poručivali da su je zvali u razne kategorije, no da u savezu postoji njezina pisana izjava da više ne želi nastupati za Hrvatsku.

Komentara 64

ME
medvedgrad
15:12 06.12.2023.

Rat protiv Hrvatske traje....

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
15:29 06.12.2023.

Kaže poslovica: "Čega se pametan stidi, tim se budala diči!"

PR
prajdali100
15:47 06.12.2023.

Eto kako su je vaspitali ! Za ovakve osobe ja nemam riječi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije