Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAGBI

Hrvati zaspali na početku, te izgubili od Švedske 17:14

'24.04.2010.Utakmica B skupine 2. divizije Europskog ragbi prvenstva na Starom placu izmedju Hrvatske i Nizozemske  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
01.05.2010.
u 17:15

Hrvatska ragbi reprezentacija izgubila je u posljednjem kolu Europskog kupa skupine 2B u Enköpingu od domaćina Švedske sa 17:14 (10:0).

Naši ragbijaši loše su ušli u utakmicu, već u 4. minuti domaćin je poveo sa 3:0. U 9. minuti, nakon odličnog probijanja Jurišića veliku šansu za polaganje imao je Olujić, no lopta mu je ispala dva metra prije crte. A odmah iz kontre Šveđanin Legge je ostvario polaganje, a dodatni bod za visokih 10:0 Johansson.
Hrvatski izbornik Jakša Lovreta u poluvremenu je održao bukvicu igračima, pa su naši odmah počeli bolje igrati. U 46. minuti Rešetar je prvo smanjio na 10:6, a dodatni bod donio je Jurišić.
I taman kad su preuzeli inicijativu, novi šok za Hrvatsku u 71. minuti. Gowland je odlično probio te povisio na nedostižnih 16:7, a dodatni bod ostvario je Johansson. U prezadnjoj minuti na 17:14 smanjio je Jurišić, no bilo je prekasno.
- Loše smo krenuli u utakmicu, izgledali smo kao da manje želimo pobjedu od Šveđana. Prekasno smo se probudili - rekao je izbornik Jakša Lovreta.
Naši ragbijaši jučer su imali i podršku 20-ak Hrvata iz Enköpinga i okolice.
- Šteta što smo porazom završili ovaj ciklus. No, imamo mladu momčad koja je sposobna osvojiti prvo mjesto u idućem kvalifikacijskom ciklusu i plasman u višu skupinu. Bit ćemo favoriti – smatra Lovreta.
Konačni poredak: Nizozemska 22, Hrvatska 19, Malta 16, Švedska 12, Latvija 10 bodova.
Novi ciklus europskih kvalifikacija počinje već u listopadu.
Hrvatska je igrala u sastavu: Borozan, Osmanović, Nola, Draženović, Banks, Brajković, Dumančić, Buzov 5, Tvrdić, Zovko, Rešetar, Grubišić, Burazin, Olujić, Jurišić 9, Čulić, Blažević-Bandov, Ujaković, Šimić, Sakovanec, Šuta, Matić. (kl/VLM

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije