Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za pohvalu

Hrvati u prosjeku osvajaju turnir tjedno, Dodigov Monte Carlo kruna je tih uspjeha

MCO, ATP Tour, Monte Carlo Masters
Foto: EXPA/ Pressesports/ Nicolas Luttiau
1/3
18.04.2023.
u 14:55

U kategoriji Masters 1000 turnira, Ivan Dodig je osvojio njih šest: Šangaj (2013.), Pariz (2015.), Toronto (2016.), Cincinnati dva puta (2016. i 2019.) i sada Monte Carlo

Iako se čini da nam teniska godina nije najbolje počela – čemu je pridonio i prošlotjedni neuspjeh ženske reprezentacije na turniru Kupa B. J. King u Antalyji – hrvatski su tenisači i tenisačice od početka godine sudjelovali u osvajanju čak 15 trofeja. S tim da su u osvajanju jednog participirala dvojica – Nikola Mektić i Mate Pavić. To je u prosjeku jedan trofej po tjednu, s čime se mali broj država može podičiti.

Posljednju "recku" ucrtao je Ivan Dodig osvajanjem Masters 1000 naslova u Monte Carlu, u kombinaciji s Amerikancem Austinom Krajičekom. Kruna je to njihove jednogodišnje suradnje, ali i najveći ovogodišnji hrvatski uspjeh na neki način, iako je nezahvalno uspoređivati pojedinačnu konkurenciju (i naslov Donne Vekić u Monterreyu) i parove u kojima se dogodio ovaj Dodigov pothvat.

– Ovo je nevjerojatan uspjeh, mislim da svaki tenisač koji igra na profesionalnoj razini sanja o osvajanju Monte Carla. Nedostajao mi je ovaj trofej u kolekciji, posebno zato što sam 2014. igrao finale (Dodig i Melo poraženi su od braće Bryan – op. a.) i zato sam uistinu sretan. Ovo je prvi veliki turnir na zemlji u sezoni, pa uspjeh na njemu ima dalekosežno značenje – kaže Dodig (38) kojemu je to 21. trofej u konkurenciji parova (jedan ima i u singlu, Zagreb 2011. godine).

I dok je Krajičeku to prvi naslov u kategoriji Masters 1000 turnira, Ivan ih u zbirci već ima šest: Šangaj (2013.), Pariz (2015.), Toronto (2016.), Cincinnati dva puta (2016. i 2019.) i sada Monte Carlo. Dodig se tako još malo približio iznosu od 10 milijuna američkih dolara zarađenih u karijeri isključivo od turnirskih nastupa (dosad je zaradio 9,021 milijun).

A on i Krajiček približili su se Mastersu osam najboljih parova jer su kao kombinacija već treći na ovogodišnjoj listi. Nikola Mektić i Mate Pavić zasad su 22. na svijetu.

 

>> Ronaldo lakira nokte na nogama: Nije hir, ima zanimljivo objašnjenje zašto to radi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije