Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Repešin izbor

Hrvati u modi - Bogdanović ide u bivši Draženov klub

22.09.2013., Arena Stozice, Ljubljana, Slovenija - Europsko prvenstvo u kosarci Eurobasket Slovenija 2013., Utakmica za trece mjesto, Hrvatska - Spanjolska..  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
09.07.2014.
u 10:00

- Hrvatska nema kvalitetnog razigravača. Čija je to pogreška, ne znam. Oliver nam može puno pomoći, kaže izbornik Jasmin Repeša

Jasmin Repeša, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, odredio je 17 igrača koji će 20. srpnja početi pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će 30. kolovoza početi u Španjolskoj. Među 17 igrača imat će dvojicu koji će ove sezone igrati u NBA ligi - Damjana Rudeža i Bojana Bogdanovića. I dok se za Rudeža znalo da je otišao u Indianu, novost je odlazak Bogdanovića u Brooklyn Netse. Premda NBA klubovi do 10. srpnja ne smiju javno govoriti o pojačanjima, Bogdanovićev odlazak je sto posto dogovoren.

- Drago mi je da u sastavu imam dvojicu NBA igrača. Oni u najjaču svjetsku ligu odlaze kao provjereni, iskusni igrači. Nadam se da će u novim klubovima dobiti priliku da pokažu sve što znaju - istaknuo je Jasmin Repeša, izbornik reprezentacije.

Posljednji je put Hrvatska imala igrača u NBA ligi 2010. godine kada je ondje igrao Roko Ukić.

Pripreme će se održati u Svetom Martinu (od 20. do 31. srpnja), Slavonskom Brodu (31. srpnja - 3. kolovoza), Zagrebu (3. - 7. kolovoza, 14. - 19. kolovoza, 22. - 28. kolovoza). Ukupno će Hrvatska igrati sedam pripremnih utakmica. Prvo dvije s Kanadom (1. i 2. kolovoza u Brodu), potom na turniru u Francuskoj, od 8. do 10. kolovoza) s domaćinom, Srbijom i Grčkom. Slijedi turnir u Španjolskoj (20. i 21. kolovoza) gdje će igrati sa Španjolskom, te s Meksikom ili Ukrajinom. Posljednja provjera bit će u zagrebačkoj Areni protiv Litve 26. kolovoza.

- Na prve pripreme, u Sveti Martin, neće doći Tomić, Bogdanović, Ukić i Žorić koji imaju problema s ozljedama. Oni će se priključiti u Slavonskom Brodu, ali neće igrati utakmice protiv Kanade. Igrat će na turniru u Francuskoj, ali ćemo ih rasporediti tako da nitko od njih ne odigra sve tri utakmice. Uoči turnira u Francuskoj odredit ću 14 igrača koji će nastaviti pripreme - rekao je Jasmin Repeša.

Za razliku od prvog popisa, na ovom drugom nema Ante Delaša, Stanka Baraća, Leona Radoševića, Dontayea Drapera, Ivana i Marka Ramljaka.

- Većina ih je ozlijeđena - istaknuo je Repeša.

Ali Ante Delaš nije ozlijeđen, a bio je na EP-u u Sloveniji?

- Tada ste me pitali zašto ide na EP, a sada pitate zašto ne ide! Tako sam odlučio - zaključio je izbornik Jasmin Repeša.

Repešin izbor:

Roko Leni Ukić (Panathinakos)

Oliver Lafayette (Valencia/Olympiacos)

Rok Stipčević (Tofas)

Krunoslav Simon (Lokomotiv, Kuban)

Bojan Bogdanović (Fenerbahçe/Nets)

Mario Hezonja (Barcelona)

Fran Pilepić (Bilbao/Cedevita)

Luka Babić (Cedevita)

Damjan Rudež (Zaragoza/Indiana Pacers)

Dario Šarić (Cibona/Efes Pilsen)

Mario Delaš (Obradoiro/Cedevita)

Damir Markota (Bamberg/Bilbao)

Miro Bilan (Cedevita)

Darko Planinić (Cibona)

Ante Tomić (Barcelona)

Luka Žorić (Fenerbahçe)

Lukša Andrić (Türk Telecom/Astana)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije