Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH ZA PAMĆENJE

Hrvati pišu povijest: Bogutov Golden State ruši rekord Kukočevih Bullsa!

Andrew Bogut
Foto: Reuters/PIXSELL
03.04.2016.
u 13:00

Od preostalih šest utakmica, Warriorsi čak četiri igraju kod kuće pri čemu im najveća opasnost prijeti od najvećih konkurenata za naslov San Antonio Spursa s kojima igraju još dvaput.

Poklonici NBA košarke ovih dana vrlo strastveno prate neizvjesnu utrku aktualnih prvaka Warriorsa s momčadi Bullsa koja je dominirala prije 20 godina. A tada su Jordan, Pippen, Kukoč, Rodman i društvo, svojevrsni košarkaški Beatlesi, postigli rekord (72-10) kojem su Ratnici vrlo ozbiljno priprijetili.

Štoviše, čak su na dobrom putu da Bikove pošalju u ropotarnicu povijesti jer u ovom trenutku sezone, šest utakmica prije kraja osnovnog dijela, Warriorsi imaju jednu pobjedu više (68-8) u odnosu na Bullse (67-9). Taj skor bio bi još povoljniji da Ratnici nisu u posljednjem nastupu izgubili od Bostona (106:109) prekinuvši tako niz od 54 uzastopne pobjede na domaćem terenu.

Još šest utakmica

Od preostalih šest utakmica, Warriorsi čak četiri igraju kod kuće pri čemu im najveća opasnost prijeti od najvećih konkurenata za naslov San Antonio Spursa s kojima igraju još dvaput. Najprije kod kuće, a potom u gostima, pri čemu bi se moglo dogoditi da trener Mamuza Gregg Popovich barem u jednoj od tih utakmica, a to je najavio Tony Parker, poštedi svoje nositelje igre.

S obzirom na to da Warriorsi igraju još dvije utakmice i s Grizzliesima, doma i u gostima, možda će baš Grizliji odlučivati o tome hoće li prvaci srušiti rekord za koji se mislilo da će biti teško dostižan. Jer, bila je to najbolja sezona dinastije Bullsa, momčadi za koju se kaže da je jedna od najvećih svih vremena. Bikovi su te sezone imali niz od 18 pobjeda, samo dva poraza kod kuće, ubacujući prosječno 105 koševa po utakmici po čemu im nitko nije bio ravan. Poseban “začin” toj momčadi bio je ljevoruki Hrvat Toni Kukoč koji je u posljednje tri ligaške utakmice zabio 16, 20 i 15 koševa pa i ne iznenađuje što je proglašen za najboljeg šestog igrača NBA lige. Inače, u tom sastavu Bullsa igrao je i Steve Kerr, čovjek koji danas na klupi Warriorsa pokušava srušiti rekord u kojem je sam sudjelovao.

Bez vidljivih slabost

Za razliku od Bullsa koji su se oslanjali na nadljudski atletizam i individualnu silinu najvećeg košarkaša svih vremena Michaela Jordana, na iznimnu svestranost Scottieja Pippena i Tonija Kukoča, i na skakačku moć Dennisa Rodmana, Warriorsi su posve drukčije koncipirani. Oni žive od kreacija i ubačaja neponovljivog tricaša Stephena Curryja, od filigranske ruke Klaya Thompsona, od multipraktičnosti Draymonda Greena, atletizma Andrea Iguodale i defenzivne mudrosti centra Andrewa Boguta. Zbog nesebičnosti u njihovoj igri, trener Utaha Quin Snyder tvrdi da Warriorsi nemaju vidljivih slabosti, dok bivši igrač i TNT-jev analitičar Kenny Smith drži da su Ratnici najveći šou na planetu Zemlji.

Zbog toga je i sasvim logično razmišljanje australskog Hrvata Boguta (31, 213 cm), momka koji je u svlačionicu NBA prvaka uveo hitove Thompsona i Olivera, da svom sadašnjem klubu da popust i da ostane za manje novce no što ih može dobiti. To će, zacijelo, biti izvedivo ako Durantula ne odluči doći u Oakland, inače bi i Bogut mogao biti kolateralna žrtva traženja financijske konstrukcije za takvog superstara.

Warriorsi su sezonu otvorili s 24-0 i sada su na pragu rekorda koji bi mogao trajati jako, jako dugo. Možda sve do reinkarnacije Jordana u tijelu nekog novog košarkaškog Supermena.

>> Warriorsi slavili protiv Hezonjinog Orlanda, Curry prvi košarkaš s 300 trica u sezoni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije