Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREPČANIN MISLAV

Hrvat na korak do medalje u Pekingu, ali pod slovačkom zastavom: Žalosno! Svi oko nas grade, a mi ništa

Ice Hockey - Men's Play-offs Quarterfinals - United States v Slovakia
Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS
1/4
16.02.2022.
u 20:46

- Ne znam što bih vam rekao. Hrvatska se ne može mjeriti s hokejaškim nacijama kao što je Slovačka, Češka ili skandinavske zemlje - kazao je Zagrepčanin koji je svoju 'Trešnju' napustio već s 14 godina, a sa 16 i pol dobio slovačko državljanstvo. Za seniorsku je reprezentaciju debitirao prošle godine na SP-u

Hrvatski hokejaš Mislav Rosandić (27) prošao je u polufinale Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. nakon što su slovački hokejaši iznenadili  SAD. Svladali su ih 3-2 (1-1, 0-1, 1-0-1-0) nakon boljeg izvođenja penala. 

Mislav je inače rođeni Zagrepčanin, dečko s Trešnjevke, nekadašnji igrač Mladosti, a sada će pod slovačkom zastavom pokušati uzeti olimpijsku medalju. 

- Od početka turnira bio sam skoncentriran na utakmice i pripremu kako bi mogao dati 100 posto momčadi. Ova utakmica je velika prekretnica u našim karijerama - kazao je Mislav za RTL pa otkrio kako se uopće počeo baviti hokejem:

 

- Tata je igrao hokej u Zagrebu. On je hokejaški manijak koji gleda sve utakmice, od juniorskih do seniorskih. Od malih nogu smo brat i ja u hokeju. Počeo sam na Velesajmu ili u Domu sportova. Ni ne sjećam se - rekao je Mislav nakon čega je njegov otac Mario rekao:

- Ne može se sjećati jer je imao tri godine. Bilo je to na Šalati.

A zašto je otišao? 

- Ne znam što bih vam rekao. Hrvatska se ne može mjeriti s hokejaškim nacijama kao što je Slovačka, Češka ili skandinavske zemlje - kazao je Zagrepčanin koji je svoju 'Trešnju' napustio već s 14 godina, a sa 16 i pol dobio slovačko državljanstvo. Za seniorsku je reprezentaciju debitirao prošle godine na SP-u. 

O tome koliko Hrvatska zaostaje za drugim europskim zemljama nije htio previše duljiti, iako je situacija mizerna: klizalište na Šalati i Dom Sportova izgrađeni su prije pet desetljeća, a u klizalište na Velesajmu se gotovo ništa ne ulaže. 

- To je žalosno. Nemamo ni nogometni stadion, a znamo kakav je svjetski kalibar naša hrvatska reprezentacija. Svi oko nas grade, a mi ništa. Ali to su već neka politička pitanja, a na nama sportašima je da radimo i treniramo u uvjetima koje imamo ili se odlučimo na korak koji smo napravili moji roditelji i ja - rekao je Mislav koji je za seniorsku reprezentaciju debitirao prošle godine na Svjetskom prvenstvu. 

Trenutno je igrač češkog doprvaka Bili Tygri iz Libereca. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije