Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROKO SIKIRIĆ

Hrvat je glavni kandidat za preuzimanje jedne od najvažnijih sportskih organizacija u Europi

Zagreb: Roko Sikirić hrvatski je kandidat za predsjednika CEV-a
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
11.04.2024.
u 11:00

- Prva je stvar koju želim, poboljšati kvalitetu Lige prvaka, potom bih osnovao komercijalnu tvrtku koja bi upravljala prihodima europske federacije - kaže Roko Sikirić

Roko Sikirić, bivši hrvatski odbojkaški reprezentativac, kandidirao se za predsjednika Europskog odbojkaškog saveza (/CEV). Izbori će se održati u Napulju 24. kolovoza, a protukandidati su mu Poljak i Talijan. Ukupno će tajno glasati 56 nacionalnih saveza što znači da će pobijediti onaj kandidat koji će skupiti najmanje 29 glasova.

– Nakon igračke karijere bio sam sportski direktor jednog njemačkog kluba u Berlinu, potom sam pet godina radio u CEV-u kao šef za odbojkaška natjecanja. U svibnju prošle godine rekao sam Aleksandru Boričiću, još uvijek predsjedniku CEV-a, da bih se želio kandidirati na njegovo mjesto jer mu istječe mandat. U tom trenutku rekao je da se po pravilu mogu kandidirati samo oni koji iza sebe imaju četiri godine rada u upravnom odboru nekog saveza. Taj kriterij nisam imao, ali srećom je u rujnu prošle godine na sastanku nacionalnih saveza ta odluka bila poništena – rekao je Roko Sikirić. Hrvatska do sada nikad nije imala čelnog čovjeka europskog ili svjetskog saveza što se tiče loptačkih sportova.

– Biti predsjednik CEV-a za mene će biti velika čast, ali i velika odgovornost. Moj izbornički slogan je – "Glasaj za odbojku". Imam na umu nekoliko stvari koje bih odmah uveo u CEV. Prva je kako poboljšati kvalitetu Lige prvaka, potom bih osnovao komercijalnu tvrtku koja bi upravljala prihodima CEV-a, osnovao bih fond za solidarnost. Bez obzira na to što je službena kampanja počela s ovom konferencijom za novinare, već sam obišao dosta Saveza i za sada su reakcije pozitivne. Svi su se zaželjeli promjena, svi žele nešto novo – zaključio je Sikirić.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Frane Žanić, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, podržava Sikirića i njegovu kandidaturu.

– Mi od 2017. godine imamo sjajan odnos s vodstvom CEV-a. Nadam se da ćemo od kolovoza surađivati s našim čovjekom kao predsjednikom. Europski odbojkaški savez treba novo vodstvo, treba novu energiju, nove ideje. Kod Sikirića sigurno neće biti podjela na male i velike saveze, kao što je trenutačno sada kada Boričić podržava uglavnom velike saveze – istaknuo je Žanić.

Za HOS je ova godina itekako izazovna.

– Osijek je domaćin završnog turnira Challenger kupa za odbojkaše. Želimo osvojiti prvo mjesto i da se odbojkaši tako plasiraju u Svjetsku ligu. Od jeseni će se u ženskoj Superligi, izvan konkurencije, nadmetati CRO Team, ekipa u kojoj će se okupiti naše najbolje mlade igračice. Cilj je CRO Teama da svake godine izbaci po dvije seniorke reprezentativke. U CRO Team smo okupili vrhunske stručnjake, kao što je trenerica Svetlana Ilić i Pero Kuterovac, stručnjak za fizičku pripremu. Dugoročna želja je da se jedna naša reprezentacija, ako ne obje, plasira na Olimpijske igre 2028. ili 2032. godine – zaključio je Žanić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije