Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO VUŠKOVIĆ

Hrvat danas doznaje hoće li završiti karijeru. Kalvarija nije gotova ako ga oslobode

Frank Rumpenhorst/DPA
17.03.2023.
u 08:18

Bivši prvotimac Hajduka ne igra već pet mjeseci, njemački sportski sud trebao bi donijeti odluku

Perspektivni hrvatski nogometaš Mario Vušković danas će konačno saznati predsudu Njemačkog sportskog suda u vezi navodne doping afere za koju je optužen. Stoper njemačkog drugoligaša HSV-a tvrdi da nije kriv i kako nije uzimao nikakav doping, ali mu svejedno prijete četiri godine suspenzije od nogometa što bi značilo da će 21-godišnjak morati 'okačiti kopačke o klin'. 

Ugovor s HSV-om mu traje do 2025. i ako bude proglašen krivim, mogao bi zaigrati tek 2027 godine. Na tržište igrača bi se vratio bez kluba, nakon preduge pauze i s jednom velikom mrljom na životopisu. Druga i bolja opcija je da bude oslobođe svih optužbi, ali to ne znači da je ova kalvarija gotova.

No, ni tada se ne bi odmah prekinula njegova prisilna pauza koja traje od studenog, jer bi se druga strana u postupku žalila u slučaju oslobađajuće presude. To bi produljilo postupak tijekom kojeg Vušković ne bi smio igrati, pišu njemački mediji.  Njemački nogometni savez vodi postupak protiv Vuškovića, a savez je dogovorio treće ročište za danas.

Razlog za odgodu našli su u činjenici da je Vuškovićev odvjetnik predao vještačenje četiri stručnjaka koji osporavaju rezultate testiranja, nepovoljne po Vuškovića. Nazivaju ih 'lažno pozitivnima' i smatraju kako je došlo do proceduralne pogreške. Stasiti branič već pet mjeseci ne igra za slavni njemački klub koji se bori za povratak u prvu Bundesligu, a prije suspenzije bio je ključni čovjek Hamburga.

Klub iz sjeverne Njemačke doveo ga je u ljeto 2021. iz Hajduka na posudbu, a ubrzo i otkupio za 4.2 milijuna eura.

 

Ključne riječi

Komentara 2

BL
blekpanther
10:39 17.03.2023.

Puno sreće Mario!

BE
Berri
09:40 17.03.2023.

Haloooooo!!!! Dosta je bilo senzacionalizma i pogrešnih interpretacija! Ako Mario Vušković bude nepravomoćno kažnjen suspenzijom od 4 godine, postoji šansa da mu pravomoćno snize na 3 godine, a izdržao je već 5 mjeseci. Dakle, nitko mi ne može reći da suspenzija do studenog 2025. znači prekid karijere. Mario ima brata Luku koji će mu financijski pomoći. a na Mariju je da samo trenira i bude spreman vratiti se kad mu kazna istekne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije