Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Profesionalni boks

Hrgovićev otac: Dobro je što Filip nije prihvatio tučnjavu...

Filip Hrgović
Foto: Screenshot/Arenasport
1/6
24.02.2018.
u 23:33

Srčani i žilavi Irac Turner nije se dao nokautirati, ali u borbi na bodove (80:72, 80:72, 79:73) nije imao izgleda

Uz podršku navijača pristiglih i iz Hrvatske, Filip Hrgović u Nürnbergu je rutinski izborio svoju četvrtu pobjedu u četvrtom profesionalnom nastupu.

U prvoj borbi na osam rundi, hrvatski teškaš nadboksan je tehnički inferiornog ali srčanog Irca Seana Turnera koji je cijelo vrijeme vrebao priliku za jedan razoran udarac. No, Hrga mu za to nije pružio priliku jer je većinu borbe udarao s distance pametno koristeći svoje duže ekstremitete.

Filip Hrgović
1/6

Zapravo, hrvatski teškaš je puno bolje koristio svojih 18 centimetara visine više nego Turner svojih 15 kilograma težine više. A prijetio je da će Hrgovića svojim krošeom pospremiti na spavanje, da će ga razvaliti, no to se nije dogodilo.

Štoviše, Turner je od pokretljivog Hrvata primio popriličan broj udaraca pa mu možda njegov nadimak "Big Sexy" neće više tako dobro stajati. Štoviše, upitno je i hoće li se nakon toliko batina uopće i osjećati seksi.

Za razliku od dva nastupa u letonskoj Rigi, Filip je ovaj puta imao i navijače iz Hrvatske. Štoviše, došli su ga bodriti djevojka Marinela, mlađi brat Matija, stariji brat Ivan, najmlađa sestra Marta, nećak Antonio...

Kod kuće su pak borbu pratili Filipovi roditelji strepeći da se njihovu sinu ne dogodi neki suparnikov "lucky punch".

- Mi kao roditelji svaki put smo u grču. Uostalom, Turner je žilav borac pa je Filip morao boksati oprezno. Ne može se svakoga nokautirati. Uvijek je bolje boksati i ne prihvatiti tučnjavu, a Turner je upravo to tražio jer mu je to bila jedina šansa - kazao nam je Filipov otac Pero.

Uoči ove borbe, Hrgović je bio na 61. mjestu rang-ljestvice teškaša no kako je pobijedio borca koji je bio 13 mjesta bolje plasiran za očekivati je novi skok Filipova rejtinga. 

Komentara 7

KA
kacavenda
00:14 25.02.2018.

A ko ce drugi, pravi ratnik, bravo

DU
Deleted user
01:29 25.02.2018.

Bravo Filipe! Čestitam!

Avatar patkovic
patkovic
08:27 25.02.2018.

dobar je , malo još brzine i izbacit trošenje na udarce po gardu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije