Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIK INTERES

HNS dobio sedam ponuda za kupnju tv prava za HNL

Davor Šuker na Poljudu
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
12.05.2020.
u 16:33

Do zaključenja roka, u Hrvatski nogometni savez pristiglo je sedam ponuda, iz Hrvatske i inozemstva, za kupnju TV i povezanih prava, što svjedoči o velikom zanimanju za natjecanja navedena u HNS-ovom međunarodnom pozivu.

Nakon što je u ponedjeljak 11. svibnja istekao rok za dostavu ponuda za pregovore oko kupnje televizijskih i povezanih prava koje je ponudio Hrvatski nogometni savez, u sjedištu HNS-a danas je održano otvaranje pristiglih ponuda uz prisustvo predstavnika klubova Hrvatski Telekom Prve lige.

Do zaključenja roka, u Hrvatski nogometni savez pristiglo je sedam ponuda, iz Hrvatske i inozemstva, za kupnju TV i povezanih prava, što svjedoči o velikom zanimanju za natjecanja navedena u HNS-ovom međunarodnom pozivu.

Ispred HNS-a, otvaranju ponuda nazočili su izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, dopredsjednik HNS-a Robert Markulin, tajnik HNS-a Vladimir Iveta te tajnik oformljenog Povjerenstva Jurica Bodrožić.

Otvaranju ponuda prisustvovali su i predstavnici svih klubova HT Prve lige osim Slaven Belupa, a postupku je svjedočio i javnobilježnički prisjednik Boro Bubnjić.

Nakon otvaranja ponuda za pregovore za kupnju TV prava, održan je i sastanak s predstavnicima klubova na temu natjecanja, u kontekstu globalne pandemije koronavirusa i njenog utjecaja na nogomet.

Radi se o televizijskih pravima od 2022. do 2029. godine, a za sada nije poznato tko je spreman najviše platili i kojem se iznosu radi.

Nakon što vodstvo HNS-a obavi razgovore s ponuđačima, o rezultatima pregovora obavijestit će klubove, a konačnu odluku trebao bi donijeti Izvršni odbor HNS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije