Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Hamilton: Ovo je prvi put u 18 godina da je Nico nešto osvojio, ne čudi me što je prekinuo karijeru

Formula One - F1 - Italian Grand Prix 2016 - Autodromo Nazionale Monza, Monza, Italy - 3/9/16 Mercedes' Lewis Hamilton and Nico Rosberg after qualifying Reuters / Max Rossi Livepic EDITORIAL USE ONLY.
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
02.12.2016.
u 20:40

Ne mogu razumjeti tu odluku. Svatko ima svoj razlog. Valjda je ostvario sve što je želio - izjavio je najbolji svjetski sprinter Jamajčanin Usain Bolt

Trostruki svjetski prvak u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton izjavio je da je "tužan, ali ne i iznenađen" šokantnom odlukom momčadskog kolege i novopečenog svjetskog prvaka Nice Rosberga o završetku karijere, koju je 31-godišnji njemački vozač objavio u petak, samo pet dana nakon što je osvojio naslov.

- Ja sam vjerojatno jedan od rijetkih, ako ne i jedini čovjek koji nije iznenađen, ali to je zato što ga dugo poznajem. Ovo je prvi put u 18 godina da je nešto osvojio, zato me i nije iznenadilo što je odlučio prekinuti karijeru - rekao je Lewis Hamilton za internetski portal autosport.com na svečanoj dodjeli godišnjih F1 nagrada u Beču.

Hamilton i Rosberg su gradili svoje karijere na sličan način, započinjući u go-kart natjecanjima kad im je bilo 13 godina, sve dok se nisu spojili u Mercedesovoj F1 momčadi i učinili je nepobjedivom u posljednje tri sezone.

- Od kad nam je bilo 13 godina pričali smo o tome kako želimo biti prvaci. Kad sam stigao u Mercedes Nico je već bio tamo, a i o tome smo razgovarali dok smo bili djeca. Bit će jako, jako čudno i bit će tužno bez njega u momčadi sljedeće sezone. Nedostajat će svima, a ja mu želim sve najbolje - izjavio je Hamilton.

Za razliku od britanskog vozača, predsjednik Međunarodne automobilističke federacije (FIA) Jean Todt bio je šokiran Rosbergovom objavom.

- Bio sam jako iznenađen, kao i svi, ali Nico je kroz sezonu demonstrirao svoju iznimnu hrabrost. Emotivan sam, jer ga poznajem još otkako je bio mali dječak, a njegov otac vozač u momčadi koju sam vodio. Nico je imao zadivljujuću karijeru - rekao je Todt.

- Ne mogu razumjeti tu odluku. Svatko ima svoj razlog. Valjda je ostvario sve što je želio - izjavio je u Monte Carlu najbolji svjetski sprinter Jamajčanin Usain Bolt koji će sljedeće godine napustiti atletiku.

Mnogi sadašnji i bivši vozači formule 1 svoje su reakcije objavili na društvenim mrežama.

- Svaka čast, Nico. U životu postoji mnogo više od nizanja krugova na stazi. Poštovanje - napisao je svjetski prvak iz 1996. godine Britanac Damon Hill.

- Nico, to je doista vrlo hrabra odluka. Uvjeren sam da ima snažne razloge. Briljantan svjetski prvak. Sad će biti zanimljivo u Mercedesu - status je proslavljenog svjetskog prvaka iz 1992. Britanca Nigela Mansella.

Zanimljivo viđenje Rosbergove odluke dao je veliki šef formule 1 Bernie Ecclestone:

- Treba mu više vremena da bi potrošio ono što je zaradio, samo je u tome stvar.

Komentara 19

ST
stomiovotreba
21:45 02.12.2016.

Taj Hamilton je zbilja dno dna.

MJ
maks.j790
22:56 02.12.2016.

E moj HAMILTON. Da te nije gurao prošle godine Mercedes.. Nico bi bio i prošle godine prvak. Svaka čast, povući se u trenutku slave. NIJE TO LAKO.

NO
nomadin
22:25 02.12.2016.

Niko je dokazao da je otac i suprug,nema vise sta osvojiti-svi velikani se oprastaju na vrhuncu slave,bez obzira koje!Iduce godine puse drugi vjetar u formuli 1 i Hamiltona cekaju teza vremena...niko ostaje ljudska legenda.Bravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije