Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNOTEŽA SE MIJENJA

Hajduk je još jednom pobijedio Dinamo! Ovakvo stanje nogometna javnost ne pamti

Split: Derbi Hajduka i Dinama na stadionu Poljud
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
31.01.2024.
u 21:16

Brojni neuspjesi Dinama od početka ove sezone, a od kojih su najsramotniji bili poraz od Ballkanija u Konferencijskoj ligi i debakl protiv Lokomotive na Maksimiru, odražavaju se i u statističkim podacima o vrijednosti momčadi. Ono što ih čini još šokantnijima za navijače jest kada se usporede s vrijednostima Hajduka

Nakon što je prošle godine osvojio još jedan naslov prvaka Hrvatske i sve okrunio pobjedom u Superkupu protiv Hajduka, Dinamo u aktualnoj sezoni proživljava krizu za krizom. Sada podaci Transfermarkta pokazuju još jedan neuspjeh koji hrvatska nogometna javnost ne pamti.

Osim konstantnog zaostajanja za Hajdukom, a povremeno i Rijekom, na tablici domaćeg prvenstva, upisali su loše rezultate u Europi. Nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka, iz kvalifikacija za Europa ligu ih je izbacila praška Spara. U Konferencijskoj ligi su sigurni bili samo protiv Astane dok su u Prištini doživjeli šok i izgubili od Ballkanija.

VEZANI ČLANCI:

Sve je bilo popraćeno egzodusom temeljnih igrača koji činili šampionsku momčad prošle sezone. Kapetan i vratar Dominik Livaković ostvario je transfer u Fenerbahče. Luka Ivanušec i Josip Šutalo otišli su putem Nizozemske u Feyenoord, odnosno Ajax. Od prinova je značajni doprinos dao samo Takuro Kaneko, a vratio se i Arijan Ademi.

Međutim, sa svim ovim velikim odlascima od kojih je posljednji transfer Roberta Ljubičića u AEK, statistički podaci Transfermarkta pokazuju zanimljiv razvoj događaja. Naime, Hajduk je ove zime doveo Ivana Perišića i Josipa Brekala, što je njihovu momčad učinilo vrjednijom od one Dinama. 

Foto: transfermarkt.com

Doista, navijači zagrebačkog kluba ovakvo stanje ne pamte, a uz sve potrese koji pogađaju Maksimir sve je više zabrinutosti za stanje u Dinamu i sposobnost momčadi, a osobito sada već uvelike osporavanog trenera Sergeja Jakirovića da okrenu situaciju. U klubu se događaju promjene i u upravljačkom smislu, a uskoro slijede i novi klupski izbori. Razvoj ovih burnih događaja mogao bi značajno utjecati na sudbinu Dinama, ali i cijele Hrvatske nogometne lige.

VIDEO Poljud u deliriju: 30 tisuća ljudi zapjevalo je Dalmaciju

Komentara 12

Avatar Jopa
Jopa
21:28 31.01.2024.

Tako je to kada "Naš Dinamo" dođe u priliku upravljati klubom.

DU
Deleted user
22:41 31.01.2024.

Sve se to u Dinamu radi planski. Tko to ne vidi, slijep je.

KU
kublajkhan
10:36 01.02.2024.

Glavni cilj hajduka je sada postignut. Njima nije bitan boljitak hrvatskog nogometa niti nastupi u europi, samo uništenje Dinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije