Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILI SLAVILI 3:0

Hajduk grcao kod Pjesnika, a onda u 12 minuta došao do četvrtfinala Kupa

Zagreb i Hajduk sastali se u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
02.03.2021.
u 16:15

Nakon prvih odigranih 45 minuta apsolutni favorit ovog dvoboja - splitska momčad-  nije se proslavila. Posrnulim Pjesnicima nisu uspjeli zabiti niti jedan gol

U Veslačkoj Hajduk je odigrao osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv četvrtoligaša NK Zagreba. Nekada slavni nogometni klub 1. HNL, posrnuo je, stigao na četvrtorazredne grane domaćeg nogometa uz nadu da će se plasirati u viši rang.

POGLEDAJTE VIDEO: Uspomena na Cicu

Ipak, nakon prvih odigranih 45 minuta apsolutni favorit ovog dvoboja - splitska momčad-  nije se proslavila. Posrnulim Pjesnicima nisu uspjeli zabiti niti jedan gol, a domaćini su svoju ulogu shvatili jako ozbiljno. Tako su svojom čvrstom, a ponekad i prečvrstom igrom zaradili tri žuta kartona. Čavala u 13., Strunje u 17. i Medić u 34., a po povratku na travnjak Hajdukov je trener odmah napravio tri izmjene.

Izašli su Čuić, Dimitrov i Jakoliš, a zamijenili su ih Fossati, Todorović i Livaja.  Fossati je odmah zaradio žuti karton u 48. minuti.

Srećom po goste, Jairo da Silva je uspio zavaljati jednu loptu u mrežu domaćina i dovesti Bile do minimalnog vodstva pola sata prije kraja susreta. Pucao je Kačaniklić i odbio do Jaira koji je stajao tri metra od gol linije.

U međuvremenu je Strunje zaradio drugi žuti karton pa je Hajduk do kraja susreta imao igrača više.

Prednost je povisio Livaja u 66. minuti odličnim udarcem na vrata domaćina, a četiri minute nakon toga zahvaljujući asistenciji Livaje, Jairo se još jednom upisao među strijelce. Tako je Hajduk u 12 minuta došao do velike prednosti i osigurao si četvrtfinale Kupa.

Inače, Zagreb i Hajduk su svoj susret u Kupu trebali igrati još prošle godine no on je odgođen nekoliko puta zbog epidemioloških mjera. Hajduk će u četvrtfinalu igrati protiv Gorice, koja je svoj susret osmine finala odradila još u prosincu kada je pobijedila Lokomotivu 3:1.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar rubinet
rubinet
16:40 02.03.2021.

Žao mi je NK Zagreb. Nekad velikan hrvatskog nogometa... Upropastili ga neznalice...

IS
istina00
11:44 03.03.2021.

dok ima "poštenog suđenja" nema zime za hajduk....

DU
Deleted user
06:17 03.03.2021.

Zar je trebalo isključiti igrača Zagreba da bi "veliki" Hajduk mogao proći? Bravo Zagreb - sramora za Hajduk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije