Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI BRANIČI

Gvardiolov Leipzig i Sosin Stuttgart u polufinalu Kupa, RB slavio nad Borussijom

DFB Cup - Quarter Final - RB Leipzig v Borrusia Dortmund
Foto: Karina Hessland/REUTERS
1/4
05.04.2023.
u 23:30

Preostali polufinalisti su Eintracht i Freiburg, koji je senzacionalno izbacio Bayern.

Branitelji naslova pobjednika Njemačkog nogometnog kupa, igrači RB Leipziga plasirali su se u polufinale ovosezonskog izdanja svladavši na svom terenu Borussiju iz Dortmunda sa 2-0 (1-0) u posljednjem četvrtfinalnom ogledu. Prvi pogodak postigao je Timo Werner u 22. minuti nakon proigravanja Simakana, da bi prolazak dalje potvrdio Willy Orban u osmoj minuti sudačke nadoknade kada je iskoristio izostanak gostujućeg vratara Kobela na svom golu.

Kobel je otišao u domaći kazneni prostor na ubacivanje iz kuta, ali uslijedio je protunapad Leipziga kojega je povukao Forsberg, a Šveđanin je na kraju asistirao mađarskom stoperu za pogodak.

Hrvatski reprezentativni stoper Joško Gvardiol odigrao je čitav susret za RB Leipzig.

Ranije u srijedu u polufinale se plasirao i trenutačno posljednji sastav Bundeslige Stuttgart koji je u četvrtfinalu kao gost svladao drugoligaša Nuernberg s minimalnih 1-0 (0-0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Millot u 83. minuti iz protunapada i sjajnog proigravanja Japanca Ita. Hrvatski reprezentativac Borna Sosa odigrao je čitavu utakmicu za Stuttgart.

05.04.2023, Fritz Walter Stadion, Kaiserslautern, GER, DFB Pokal, 1. FC Nuernberg vs VfB Stuttgart, Viertelfinale, im Bild Borna Sosa (VfB Stuttgart, #24), Jan Gyamerah (1. FC Nuernberg, #28), Hiroki Ito (VfB Stuttgart, #21), // during the DFB Pokal quarterfinal match between 1. FC Nuernberg and VfB Stuttgart at the Fritz Walter Stadion in Kaiserslautern, Germany on 2023/04/05. EXPA Pictures © 2023, PhotoCredit: EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Roger Buerke *****ATTENTION - OUT of GER***** Photo: EXPA/ Eibner/ Roger Buerke/EXPA
Foto: EXPA/ Eibner/ Roger Buerke

Još u utorak su se u polufinale plasirali Eintracht iz Frankfurta koji je izbacio Union Berlin te Freiburg koji je šokirao Bayern u Muenchenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije