Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA BAŠIĆA

Gudelj odabrao igrače koje će voditi na Svjetsko prvenstvo

Alen Halilović, Hrvatska U-17 (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
02.10.2013.
u 20:19

– U dogovoru s klubom odlučili smo ne riskirati s pozivanjem Bašića koji dugo nije bio u pogonu pa je nakon jedne utakmice opet imao problema s ozljedom – rekao je Gudelj.

Izbornik U-17 hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Gudelj odabrao je igrače za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Hrvatska je u skupini C, a protivnici će joj biti Maroko, Panama i Uzbekistan. U drugi krug prolaze dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine uz četiri najbolje trećeplasirane.

Na Gudeljevu popisu su se našli sljedeći igrači:

Marko Marić (Rapid Beč), Ivo Grbić (Hajduk), Dario Miškić (Dinamo), Marko Stolnik (Dinamo), Duje Ćaleta Car (Pasching), Franjo Prce (Hajduk), Petar Mamić (Dinamo), Zoran Lukas Čuljak (Borussia Dortmund), Petar Bočkaj (Dinamo), Hrvoje Džijan (Dinamo), Ivan Šunjić (Dinamo), Frane Vojković (Hajduk), Ante Roguljić (Red Bull Salzburg), Karlo Lulić (Osijek), Ivan Fiolić (Dinamo), Bojan Knežević (Dinamo), Elvir Maloku (Hajduk), Alen Halilović (Dinamo), Fran Brodić (Dinamo), Ante Blažević (Hajduk), Robert Murić (Dinamo).

U reprezentaciji nema kapetana Josipa Bašića.

– U dogovoru s klubom odlučili smo ne riskirati s pozivanjem Bašića koji dugo nije bio u pogonu pa je nakon jedne utakmice opet imao problema s ozljedom. Nije spreman i bio bi veliki rizik voditi ga na ovakvo natjecanje jer je on igrač koji se daje maksimalno, a svi želimo izbjeći novu ozljedu – rekao je Gudelj.

Reprezentacija se okuplja 8. listopada u Zagrebu, a na SP se odlazi dan poslije.

– Naš je prvi cilj proći skupinu, a u tom naumu prva utakmica mnogo će toga odrediti. Koncentrirali smo se stoga na Maroko, bitno je ne izgubiti prvi susret, pobjeda bi jasno značila i vjerojatan prolazak skupine.

>> Posljednja šansa Sammira i Alena Halilovića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije