Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTAN TRANSFER

Grčki mediji: 'Vida je odigrao odlučujuću ulogu u Ljubičićevom transferu. Neprestano ga je zvao'

Europa League - Group B - Olympique de Marseille v AEK Athens
Foto: STEPHANE MAHE/REUTERS
1/7
31.01.2024.
u 16:38

Odlazak Roberta Ljubičića (24) u grčkog prvaka AEK izazvao je burnu reakciju navijača Dinama kojima su još u svježem sjećanju događanja prije kvalifikacijskih utakmica za Ligu prvaka i sukoba u Ateni

Nakon svega godinu i pol otkako je došao iz austrijskog Rapida, Robert Ljubičić (24) prodan je grčkom prvaku AEK-u. Originalno je bio vezni igrač za kojeg je Dinamo platio 3 milijuna eura, a tijekom svog vremena na Maksimiru pretvoren je u lijevog bočnog.

Kako pišu grčki mediji, grčki se prvak za njega raspitivao još prošloga ljeta kada je Dinamo tražio puno veći iznos. "Odgovorili su da bi prodali Ljubičića za 8 milijuna eura", navodi Sport24. Pregovori su trajali neko vrijeme, a Dinamo je pristao na ponudu od 3,5 milijuna eura koja bi se s bonusima mogla popeti na 4 milijuna.

GALERIJA AEK izbacio Dinamo iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Vida zabio odlučujući gol

Europa League - Group B - Olympique de Marseille v AEK Athens
1/14

Grčki mediji dodaju kako se tamošnji prvak za Ljubičića zainteresirao nakon kvalifikacijskih utakmica za Ligu prvaka. Ljubičić je u Ateni postigao pogodak, a kasnije i skrivio jedanaesterca iz kojeg je Domagoj Vida zabio odlučujući pogodak za prolaz AEK-a i ispadanje Dinama.

VEZANI ČLANCI:

Upravo se uloga braniča hrvatske nogometne reprezentacije ističe kao odlučujuća pri Ljubičićevom konačnom prelasku u AEK. "Vida je igrao veliku ulogu u ovom transferu. U zadnja 24 sata više puta je zvao Ljubičića uvjeravajući ga da je AEK-ov projekt sjajan za njega", pišu tamošnji mediji.

Vida je u AEK došao u ljeto 2022. godine iz Bešiktaša i prometnuo se u ključnog člana momčadi s kojom je prošle godine osvojio prvenstvo i kup. Također je bivši igrač Dinama čiji je dres nosio od 2011. do 2013. godine. Nakon toga je igrao u Bayer Leverkusenu pa u kijevskom Dinamu.

VEZANI ČLANCI:

Ovakav je rasplet izazvao burne reakcije među navijačima Dinama. One dolaze u jeku loših nastupa u HNL-u i Europi čiji je vrhunac bila katastrofa protiv Lokomotive na Maksimiru (3:0). Nakon toga je Sergej Jakirović jedva zadržao posao, a priče o njegovoj smjeni utišao je tek debakl s transferom Josipa Brekala.

Ljeto 2023. obilježili su i sukobi između navijača Dinama i AEK-a u kojima je poginuo jedan od pristaša grčkog kluba. AEK je na to reagirao prekidom komunikacije sa zagrebačkim klubom i traženjem izbacivanja Dinama iz europskih natjecanja. Prema navodima grčkih medija, doima se kao da je atenski klub ustvari imao bitno drugačiju dispoziciju od one koju je nastojao predstaviti u javnosti i pred Uefom.

VIDEO Poljud u deliriju: 30 tisuća ljudi zapjevalo je Dalmaciju

Komentara 2

EJ
ejStef
17:27 31.01.2024.

Bilo koji igrač ako ode sigurno da ima više perspektive nego sada u ovom i ovakvom Dinamu. Ovdje će ga se riješiti u bescjenje, a ako ostane, vrijednost će mu samo padati, kao i samopouzdanje i igra. Uopće se ne bih čudio da još dosta igrača ode, a nitko ne dođe... Eh, gdje je ona ekipa koja je dovela Oršića s Dalekog Istoka i Petkovića iz dubina talijanskih nižih liga...

KU
kublajkhan
08:25 01.02.2024.

Uprava Dinama je odigrala odlučujuću ulogu u još jednom transferu ispod cijene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije