Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izostavljen u Ligi nacija

Grbić se nada povratku među vatrene: 'Imam 27 godina. Mogu igrati dva Svjetska i Europska prvenstva'

Champions League - Group B - Bayer Leverkusen v Atletico Madrid
Foto: Thilo Schmuelgen/REUTERS
1/3
18.07.2023.
u 20:28

"Pozicija vratara je specifična. Ostali igrači mogu igrati na više mjesta, mijenjaju se i uvijek mogu dobiti priliku. Nekad 5, 20 ili 30 minuta. Ja, međutim, mogu ući malo tek kada se prvi vratar ozlijedi. To je teško mentalno prolaziti", rekao je Ivo Grbić svojoj ulozi u momčadi Atletico Madrida

Hrvatski vratar Ivo Grbić (27) rekao je u intervjuu za španjolsku novinsku agenciju EFE da želi nastaviti braniti u Atletico Madridu gdje je pričuva Janu Oblaku, te se nada povratku među vratnice hrvatske reprezentacije. Grbić se tjedan dana pripremao s Atleticom za nadolazeću sezonu u Los Angeles de San Rafaelu, mjestu udaljenom 70 kilometara sjeverno od Madrida, a onda nastavio s pripremama u klupskom kampu.

Upitan razmišlja li o ostanku u klubu odgovorio je: "Da. Razgovaramo. Mirno ćemo vidjeti što će biti". Ugovor mu istječe 30.lipnja 2024. a rekao je da bi htio ostati na stadionu Metropolitano i nakon tog datuma. "Imam ugovor na još godinu dana. Moj zastupnik razgovora s ljudima iz kluba, vidjet ćemo što će biti najbolje za sve strane", dodao je.

GALERIJA Dinamo obranio naslov pobjednika Superkupa

Champions League - Group B - Bayer Leverkusen v Atletico Madrid
1/18

Grbić je nastupio 14 puta za Atletico od kada je prije tri godine došao ondje iz zagrebačke Lokomotive. Pretprošlu sezonu je proveo na posudbi u Lilleu. Koristeći ozljedu slovenskog čuvara mreže Oblaka (30) bio je u udarnoj postavi u posljednjih osam prvenstvenih utakmica prošle sezone.

"Htio bih uvijek braniti ali Oblak je legenda ovdje, i nevjerojatna osoba. Prijatelj mi je. Od njega mogu puno naučiti. Ja sam svakodnevno koncentriran na treninge, razmišljam o onome što slijedi svaki dan i ne puno unaprijed", rekao je. Napomenuo je da je u svakoj ekipi potrebno imati dva vratara "uvijek spremna" jer je važno održati konkurenciju u momčadi. No kaže da mu nije lako zbog malog broja prilika koje dobiva na travnjaku.

"Pozicija vratara je specifična. Ostali igrači mogu igrati na više mjesta, mijenjaju se i uvijek mogu dobiti priliku. Nekad 5, 20 ili 30 minuta. Ja, međutim, mogu ući malo tek kada se prvi vratar ozlijedi. To je teško mentalno prolaziti, igračima je stoga puno lakše", objasnio je 195 centimetara visoki Grbić. Trener Diego Simeone s njime razgovara "pozitivno", kao i "s ostalim igračima koji ne igraju puno".

VEZANI ČLANCI:

"Ja znam što trebam raditi - uvijek biti spreman, koncentriran i dobro trenirati. Treninzi su nam prilika", istaknuo je dodavši da puno razgovara s trenerom vratara Pablom Vercelloneom. Grbić je zadovoljan svojim nastupima u prošloj sezoni. Kaže da mu se sviđa ekipa Atletica, koja je sezonu bila okončala na trećem mjestu u španjolskom prvenstvu, te da su prikazali dobar nogomet.

Oporavljeni Oblak se priključio treninzima ali još uvijek radi po prilagođenom programu kako bi spreman dočekao utakmicu s Granadom u prvom kolu španjolskog prvenstva 14.kolovoza. Atletico će dotad odigrati četiri pripremne utakmice. U Južnoj Koreji će odmjeriti snage s lokalnim Team K-Leagueom i Manchester Cityjem, a zatim s Real Sociedadom i Sevillom.

VEZANI ČLANCI:

Grbić, koji je ponikao u Hajduku, izgubio je mjesto u reprezentaciji Hrvatske. Izbornik Zlatko Dalić ga je bio pozvao kao trećeg vratara u prosincu na Svjetsko prvenstvo u Katar, gdje je osvojio brončanu medalju, no nije ga zvao prošli mjesec na Final Four Lige nacija u kojem je Hrvatska izgubila u finalu od Španjolske.

"U budućnosti želimo osvojiti Europsko i Svjetsko prvenstvo. To nije lako, ali imat ćemo priliku s novim generacijama. To je veliki cilj, san kojeg sanja čitava zemlja i svi njeni ljudi", rekao je. Grbić se nada povratku u reprezentaciju za koju je upisao dva nastupa. "Imam 27 godina. Mogu igrati na iduća dva Svjetska i Europska prvenstva", zaključio je.

VIDEO Bjelica otkrio nepoznate detalje o transferu Oršića: 'Stav Southamptona je bio tvrd'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije