Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čak 1428 sudionika

Grand Prix Croatia srušio rekord, Grku Tzanosu glavna nagrada

karate
KK Samobor
19.01.2013.
u 23:40

Tradicionalni turnir Grand Prix Croatia jedan je od najvećih na svijetu po broju natjecatelja.

U Samoboru je u subotu održan prvi dio 22. po redu tradicionalnog karate turnira Grand Prix Croatia. Prvog dana nastupilo je 780 sportaša (kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori) iz 19 europskih zemalja pri čemu treba spomenuti da je sveukupno prijavljeno do sada rekordnih 1428 natjecatelja. Po tome je ovaj turnir daleko najveći u regiji, ali i jedan od najvećih u svijetu.

Kadetima, juniorima i mlađim seniorima bila je to odlična provjera forme pred Europsko prvenstvo koje će održati u Turskoj ( Konya) od 08. do 10. Vrlo je jaka konkurencija bila među seniorima koji su se nadmetali za atraktivne novčane nagrade. U ovoj konkurenciji je nastupilo čak 55 natjecatelja, a glavnu nagradu odnosno 2000 eura odnio je Grk George Tzanos. On je na turniru u otvorenoj kategoriji pred ispunjenim tribinama samoborske sportske dvorane pokazao najviše te zasluženo slavio. Tzanos je ulogu favorita u potpunosti opravdao te svima pokazao da je naslov europskog prvaka iz 2102. godine u pravim rukama.

Ugodno iznenađenje je priredio mladi samoborski reprezentativac Matej Tomazin koji je osvojio drugo mjesto, nagradu od 500 eura te sedmodnevni aranžman u apartmanima Funda na Šolti. Tomazin je pred domačom publikom prikazao dobar karate i nagovijestio sjajnu sportsku karijeru.

Treće mjesto i nagradu od 500 eura osvojio je odlični makedonski reprezentativac Žarko Arsovski koji je pokazao da je vrlo žilav i kvalitetan borac. Četvrti je bio još jedan hrvatski reprezentativac Leon Gajica kome je pripala nagrada od 250 eura. Leon je napravio veliko iznenađenje izbacivši najtrofejnijeg hrvatskog karataša Danila Domdjonija nakon sudačkog preglasavanja.

U nedjelju će na tatamijima samoborske sportske dvorane svoj nastup imati kataši u konkurenciji kadeta, junior, mlađih seniora i seniora te mlađe uzrasne kategorije u konkurenciji kata i borba. Za nedjeljni program prijavljeno je 648 natjecateljki i natjecatelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije