Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRIJELAC BENZEMA

Granada-Real 0:1: Beqiraj opasniji od Cristiana, Luki uloga Calella

Karim Benzema
Reuters/Pixsell
26.08.2013.
u 22:52

Real je ovom pobjedom došao na 5. mjesto ljestvice sa 6 bodova, koliko ima i prvoplasirana Barcelona

Da je netko uspoređivao kako igra Fatos Beqiraj za Dinamo u Koprivnici i Cristiano Ronaldo za Real u pobjedi nad Granadom, i da je trebao odlučiti koga kupiti, zacijelo bi napadač Dinama dobio prednost i daleko bolji ugovor.

Dobro, nećemo sad o minulom radu Cristiana Ronalda, ali jučer je bio loš. Sebičan do bola, a neučinkovit. K tome, svaka lopta mora ići njemu, valjda je to nepisano pravilo u Realu koje šapne svaki redar kad dolazi novi igrač, tako da ne bi bilo greške. No, Real je slavio s 1:0 kod Granade gdje je znao i gubiti, gdje mu nije bilo lako. Navijače Rela ipak mora zabrinjavati igra u kojoj je gigant stvorio jako malo prilika i dozvolio je da se utakmica pretvori u rovovsku bitku kao da Madriđani nemaju deset puta skuplju momčad.

U ranoj fazi utakmice (10. minuta) zabio je Benzema kad mu je loptu vratio Ronaldo, bila je to jedna od rijetkih akcija u kojoj zvijezda Reala nije odlučila sve riješiti sama. Carlo Ancelotti obećao je spektakularn, atraktivan nogomet, no ovo je izgledalo kao klasična predstava Talijana, kontrolirani nogomet (a mi smo zbog toga razapinjali Jurčića u Dinamu), pa čak i u takvoj igri Granada je mogla (trebala?) dobiti jedanaesterac pri kraju susreta.

Luka Modrić igrao je svih 90 minuta, ali igrao je kao da je u Italiji. Dobio je ulogu zadnjeg veznog i to je radio profesionalno. No, to je uglavnom izgledalo kao kad je u Dinamo igrao Adrian Calello, uzmi loptu ako možeš i dodaj prvom do sebe. Tek je rijetko prešao u napad i tada je bio opasan, no Ancelottijeve taktičke zamisli držale su ga uglavnom daleko od suparničkog gola. Šteta za tako plemenitog igrača... Vjerujte, da Dinamo vodi Ancelotti i ovako odigra protiv Hrvatskog dragovoljca, Istre, Slavena Belupa..., teško bi ostao trener. No, on će u Realu ostati i možda napravi i velike rezultate.

- Nije lako kontrolirati utakmicu kad imaš samo 1:0. No, rezulta jer najvažniji, a on je vrlo dobar. Igrali smo dobro, pogotovu defenzivno. Gledao sam Barcelonu dana ranije i njima je bilo teško. Penal za Granadu nije bio – kazao je Ancelotti nakon utakmice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije