Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(NE)PRIJATELJSKA UTAKMICA

Gost otvaranja stadiona 
u Moskvi - Vukojevićev i Vidin Dinamo?!

Ognjen Vukojević
Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
30.03.2014.
u 12:58

Navijači kijevskog Dinama zatražili su od uprave poništenje te utakmice uvjereni u provokacije Rusa, a mnogi od njih sudjelovali su u uličnim okršajima s policijom svrgnutog predsjednika Viktora Janukoviča.

Ognjen Vukojević i Domagoj Vida pozvani su u Moskvu na utakmicu visokog rizika u kojoj bi se njihov ukrajinski Dinamo iz Kijeva trebao suprotstaviti ruskom Spartaku koji će susretom starih rivala otvoriti novi stadion.

No to je bilo prije kulminacije krize odnosno odcjepljenja ukrajinskog poluotoka Krima i njegova pripajanja Rusiji. S obzirom na tešku političku krizu i zategnute odnose između Ukrajine i Rusije, mnogi u Kijevu tvrde da bi to bila neprijateljska, a ne prijateljska utakmica!

No vlasnik Spartaka, Leonid Fedun, vjeruje da će se igrati. – Spartak želi igrati tu utakmicu – izjavio je Fedun dodavši da je uputio zahtjev Ukrajinskom nogometnom savezu da to i dopusti. Novi stadion Otkritie arena s 44.000 mjesta jedan je od najmodernijih ruskih stadiona čije je otvaranje zakazano za srpanj.

Na njemu bi se trebale igrati utakmice SP-a 2018. godine. – Odluka ne ovisi o nama – poručio je Fedun. Navijači kijevskog Dinama zatražili su od uprave poništenje te utakmice uvjereni u provokacije Rusa, a mnogi od njih sudjelovali su u uličnim okršajima s policijom svrgnutog predsjednika Viktora Janukoviča.

Šalovi Dinama prodaju se na štandovima u centru Kijeva, na Trgu nezavisnosti, srcu revolucije započete u studenom. Predsjednik Dinama Igor Surkis dao je do znanja da je igranje te utakmice neprimjereno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije