Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC ON FOX 10:

Gonzaga je pao: Miočić slavio u najvećoj borbi svoje karijere!

Stipe Miočić
screenshot/youtube
26.01.2014.
u 09:58

Stipe je tijekom većeg dijela borbe dominirao, a kako je meč odmicao zahvaljujući odličnoj kondiciji on nije posustao i to je možda čak i donijelo prevagu u borbi.

Američko-hrvatski borac Stipe Miočić u ranim jutarnjim satima ove nedjelje po našem vremenu stigao je do najveće pobjede u svojoj karijeri nakon što je uspio u tri runde biti bolje od Gabriela Gonzage, dok je u glavnom meču večeri Ben Henderson je slavio podijeljenom odlukom sudaca protiv Josha Thomsona.

Suci u posljednjoj borbi zaista nisu imali lagan zadatak kad je trebalo odrediti pobjednika. Borba je bila zaista 'šarolika', i Henderson i Thomson imali su u više situacije odličnih akcija. Samo u prvoj rundi obojica su mogli do pobjede submissionom. U konačnici su suci ipak prednost dali Bendu, iako je to odluka koju su već brojni fanovi kritizirali.

No, zato nema previše dvojbi oko pobjednika u meču između Gonzage i Miočića. Stipe je tijekom većeg dijela borbe dominirao, a kako je meč odmicao zahvaljujući odličnoj kondiciji on nije posustao i to je možda čak i donijelo prevagu u borbi.

Gabriel je čak nešto bolje otvorio meč, napao je Stipu par iznimno opasnih udaraca. Miočić je još jednom pokazao da je vrlo neugodan boksač, u više je navrata odlično pogađao suparnika, a u posljednjoj dionici meča još je jednom potvrdio da je iznimno opasan i u parteru gdje je kontrolirao situaciju i uspio stići do pobjede koja će ga gurnuti još nekoliko pozicija više na UFC-ovoj službenoj ljestvici teškaša.

Donald Cerrone malo prije kraja prve runde uspio je slaviti nokautom i to zahvaljujući brutalnom high kicku. Potkoljenicom je odlično pogodio Martinsa i nikakvi dodatni udarci u parteru nisu bili potrebni kako bi potvrdio svoje slavlje.

Zahvaljujući high kicku do svoje pobjede stigao je i Nikita Krylov u prvoj borbi večeri, a Walter Harris pao je nakon svega 25 sekundi borbe.

UFC on Fox 10:

Ben Henderson def. Josh Thomson - podijeljena sudačka odluka
Stipe Miocic def. Gabriel Gonzaga - jednoglasna sudačka odluka
Donald Cerrone def. Adriano Martins - KO (R1 4:40)
Jeremy Stephens def. Darren Ellkins - jednoglasna sudačka odluka

Alex Caceres def. Sergio Pettis - Submission (RNC, R3 4:39)
Eddie Wineland def. Yves Jabouin - TKO (R2 4:16)
Chico Camus def. Yaotzin Meza - jednoglasna sudačka odluka
Hugo Viana def. Junior Hernandez - jednoglasna sudačka odluka
Daron Cruickshank def. Mike Rio - TKO (R2 4:56)
George Sullivan def. Mike Rhodes - jednoglasna sudačka odluka

Nikita Krylov def. Walter Harris - TKO (R1 0:25)

Komentara 2

DA
davos24
10:20 26.01.2014.

Stipe je odličan bivši hrvač to samo pokazuje kolika je dominacija natjecatelja UFC-a sa prethodnim iskustvom hrvačkih sportova u odnosu na stand-up borilačke vještine.

SO
Sokolić
12:07 12.04.2014.

Izdržljiva brada još više znači! Ako hrvač, džudaš ili borac u BJJ-u uspije izdržati udarac šakom ili nogom koji mu zada borac koji je boksač, kickboksač ili borac u tajlandskom boksu, tada ovaj prvi pobjeđuje. Ovo je bilo primjetno kadkad su se borili Cain Velasquez i Chick Kongo. Velasquez još nije bio prvak. Kongo je upućivao udarce rukom, Velasquez je dobio u glavu, imao stojeći nockdown ali bi ušao u bliski kontakt s Kongom a onda Kongo više nije imao šanse, jer ga nije znao udariti izblizu, a hrvač kao Velasquez nakon oporavka od udarca poigravao se s Kongom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije