Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEBITIRAO U 34.

Godinama je čekao da stane ispod zastave i čuje 'Lijepu našu', a mogao je birati državu

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/5
07.01.2021.
u 07:00

- Ne možemo nikamo iz hotela, suprugu neću vidjeti mjesec dana, ali razumijem. U hotelu ne možemo ni na kavu, već smo dobili aparat i sami si kuhamo – naglasio je Kević

Rukometaši Hrvatske i izbornik Lino Červar mogu biti jako zadovoljni nakon pobjede nad Španjolskom (31:28) ususret 4. kolu EHF Europskog kupa. Uz provjerene igrače vidjeli ste i neka nova lica, ali i neke povratnike koji su bili više nego dobri. Imali smo i jednog debitanta – Janka Kevića.

A čovjek je debitirao u 34. godini. Sjajne igre u Nexeu posljednjih sezona dovele su ga konačno do reprezentacije i ne bi trebao biti zamjena Igoru Karačiću. Zanimljivo je da je u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske igrao s većinom igrača današnje postave...

Matematičar na vratima

– Da, igrao sam s Musom i Čupićem. Bio je tu kao najmlađi i Duvnjak – kaže Kević.

Pa kako je biti debitant u 34. godini?

– Mislim da sam možda jedini sportaš u Hrvatskoj koji je za reprezentaciju debitirao tako kasno. Iza sebe imam jako puno utakmica, a opet sam imao tremu prije Španjolske. Emocije su proradile kad sam vidio dres sa svojim imenom u svlačionici, pa kad je zasvirala himna...

Dobro da niste prihvatili igranje za neke druge reprezentacije?

– Istina. Imao sam ponude Turske, Katara i Makedonije. Turska je bila najbliže. Da se u tom trenutku nije raspao moj turski klub u kojem sam igrao, vjerojatno bih zaigrao za Tursku. Uh, dobro da nisam. Jer, za ovaj debi se isplatilo tako dugo čekati – kaže Kević.

Kako su vas prihvatili ostali u reprezentaciji?

– Ma super. Najveću podršku imam od Duvnjaka i Cindrića s obzirom na to da igramo istu poziciju. Inače, sa Šunjićem sam prijatelj već dvadeset godina. Bili smo zajedno u Našicama. Baš smo se zajedno fotografirali u Poreču za uspomenu. Bilo bi sjajno kada bismo obojica otišli u Egipat i tamo debitirali na velikom natjecanju – rekao je Kević.

Svjetski rukometni savez donio je odluku da sve reprezentacije prije odlaska u Egipat moraju u izolaciju?

– Da, ne možemo nikamo iz hotela, suprugu neću vidjeti mjesec dana, ali razumijem. U hotelu ne možemo ni na kavu, već smo dobili aparat i sami si kuhamo – zaključio je Kević.

Mate Šunjić nikad kao vratar nije bio s hrvatskom reprezentacijom na velikim natjecanjima. Uvijek je bio tu negdje blizu. Ali, ima zlato s Mediteranskih igara u Tarragoni 2018. godine te svjetsku juniorsku broncu iz 2005. godine.

Karijeru je počeo u rodnom Metkoviću, potom je dugo bio u Medveščaku, pa u Nexu, da bi zadnjih godina branio u Francuskoj. Danas je član Ivryja.

– Španjolska je prvak Europe. Bili smo im malo dužni, dobro smo trenirali, spremali se i, evo, najvažnije je da smo utakmicu završili s pobjedom. Svi su dobili priliku i mislim da možemo biti zadovoljni ovom provjerom – rekao je skromni Mate koji je u lipnju 2010. godine postao magistar matematičkih znanosti diplomiravši na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.

– Dobro smo trenirali u Poreču, nadam se da će nam se pridružiti i Šego – istaknuo je Mate.

Šego na čekanju

A naš prvi vratar bio je jučer u Montpellieru gdje ga je pregledao klupski liječnik.

Halil Jaganjac bio je jedan od ključnih igrača kadetske i juniorske reprezentacije Hrvatske koja je na velikim natjecanjima osvajala medalje.

No u seniorskoj reprezentaciji još se nije izborio za mjesto. Konkurencija je velika, tu je sad već iskusni Mamić, pa iz njegove generacije Šarac, a na poziciji lijevog vanjskog često igra i Domagoj Duvnjak. Protiv Španjolaca je pokazao da može, samo bi trebao češće šutirati jer ima “top” u ruci. Onako kako igra za Nexe, tako bi trebao igrati i za reprezentaciju – okomito na vrata. Tu su nešto konkretniji na desnoj strani Martinović i Šebetić.

– Eto, nakon dvije godine opet sam u reprezentaciji. Propustio sam Europsko prvenstvo u Austriji, Norveškoj i Švedskoj jer sam se ozlijedio na pripremama. Dobro se osjećam, željan sam igre. Imam još dosta prostora za napredak, pogotovo u obrani. Znam, nije bilo baš sve dobro protiv Španjolaca i sigurno ću dobiti pokoju kritiku od izbornika – rekao je Šeba.

Ali izbornik vas je baš pohvalio?

– Stvarno? Lijepo je to čuti. Sad ću se potruditi još i više – naglasio je Šebetić.

Kako je u francuskom Tremblayu?

– Čim sam sjeo u avion za Hrvatsku, odmah sam zabravio na klub – zaključio je Šebetić. 

Komentara 1

5S
5simo
21:08 07.01.2021.

Mrvec ,daj više oladi s tim Kevićem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije