Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO ŽELI OTIĆI

Goal.com: Zar je moguće da će Pep Mandžukića staviti na klupu!?

Mario Mandžukić Pep Guardiola
Facebook | Mario Mandzukic MM17
02.08.2013.
u 13:56

U Guardiolinim planovima Mandžo je tek druga ili treća opcija u napadu, iza Müllera, pa u konkurenciji s Götzeom i Pizarrom

Njemački Goal.com iščuđava se filozofiji igre koju Pep Guardiola pokušava nametnuti u Bayernu, a pri tom pogotovo propitkuje sudbinu ponajboljeg igrača prošle sezone Marija Mandžukića.

Bavarci su upravo na Allianz Areni osvojili Audi kup, pobjedama protiv Sao Paula (2:0) i Manchester Cityja (2:1), u oba susreta Mario Mandžukić bio je strijelac, i to nakon što je ulazio u drugom poluvremenu. Guardiola je nakon tih utakmica ustvrdio da ima udarni sastav za sljedeću sezonu što su njemački novinari protumačili kako hrvatskog napadača u njemu sigurno neće biti.

S obzirom da španjolski strateg preferirao igru s 'lažnom devetkom', tu će priliku dobiti Thomas Müller dok će mu konkurencija s klupe biti Mandžukić te Mario Götze kad se oporavi.

"Mandžukić ne samo da je donio puno zamaha u ofenzivi, nego je i dokazao da je pravi čovjek za mjesto u napadu. Svojom prisutnošću i prijetnjama po gol, bio je efikasniji od Müllera. Guardiola nije promijenio samo sustav, nego i igrače i na taj način riskira da naruši ravnotežu koju je Bayern imao prošle sezone. Najboljeg napadača momčadi koja je osvojila trostruku krunu će vjerojatno smjestiti na klupu. Ali Bavarci nemaju razloga za brigu, zar ne'', sarkastično će kolumnist Fabio Porte.

Pepova idealna postava izgleda ovako: Neuer - Lahm, Martinez, Dante, Alaba - Schweinsteiger - Robben, Thiago, Kroos, Ribery - Müller

Kicker dodaje kako Mandžukića smetaju i šuškanja o eventualnom dolasku Roberta Lewandowskog te činjenica da će možda biti čak i zadnji Guardiolin odabir, iza Claudija Pizarra (kojeg je mijenjao na Audi kupu), kojeg Pep preferira jer među njima nema jezične barijere.

U svakom slučaju, Mariju je sve jasno - od prvog napadača prošle sezone sada je postao treći ili četvrti. Prijelazni rok traje do kraja kolovoza i nema sumnje da aktivno razmišlja o odlasku iz Bayerna...

>> Mandžukić donio Guardioli prvi trofej na klupi Bayerna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije